Firemní klienti si u Komerční banky mohou odložit splátky až na pět měsíců


30. 03. 2020  08:42     Tisková zpráva     komentáře (0)

Komerční banka (KB) se rozhodla podpořit české firmy mimořádnou nabídkou – odkladem splátek jistiny firemních úvěrů až na pět měsíců, aktuálně nejdelší možnou dobu na trhu. Firmy mohou volit i kratší variantu tří měsíců.

Firemní klienti si u Komerční banky mohou odložit splátky až na pět měsíců




Na stejnou dobu, tedy čtvrt roku, mohou o odklad splátek hypotéky nebo spotřebitelského úvěru žádat i občané. Žádost o odklad splátek je možné podat minimálně po dobu trvání nouzového stavu. O termínu ukončení bude banka v dostatečném předstihu informovat na svém webu.

„Současná situace okolo koronavirové epidemie si žádá mimořádná opatření. Komerční banka je nejvýznamnější tuzemskou bankou poskytující služby podnikatelům a firmám. Plně tak chápeme nelehkou situaci, ve které se řada našich klientů bez vlastního zavinění ocitla. Chceme proto většině z těch, kteří jsou současným stavem zasaženi, umožnit odložení splátek jejich úvěrů. Současně zvažujeme další možnosti, jak nejvíce postiženým firmám i občanům pomoci – mimo jiné intenzivně komunikujeme s ČMZRB o možnostech využívání nového záručního programu,“ uvedla Dita Pasquier, zodpovědná za Firemní financování v Komerční bance.

Banka očekává, že odklad využije zhruba 10 % klientů. Pokud by se nouzový stav prodlužoval, podíl žádajících klientů by dále rostl.

Klienti Komerční banky mohou žádat o odklad splátek například v souvislosti s nařízenou karanténou, poklesem výnosů, výpadkem dodávek, zrušením zakázek apod. Stačí vyplnit on-line formulář na webových stránkách www.kb.cz (na stránkách banky jsou samostatné žádosti pro občany a firmy). Banka bude žádosti vyřizovat v  pořadí, ve kterém budou přijaty, přičemž se bude snažit brát ohled na termín nejbližší splátky úvěru.

Po dobu odkladu neplatí klienti Komerční banky žádné splátky. Úvěr však bude po tuto dobu úročen a tyto úroky zaplatí po skončení doby odkladu v rámci pravidelných splátek. Vyřízení odkladu je zdarma.

 



Firemní klienti si u Komerční banky mohou odložit splátky až na pět měsíců

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12469119024

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více