Firmy a podnikatelé stále více hledají možnosti, jak financovat své podnikání


06. 02. 2013  13:58     tz     komentáře (0)

Řada firem a živnostníků chce i v době ekonomické recese investovat do svého podnikání.  AKCENTA, spořitelní a úvěrní družstvo tak v roce 2012 poskytla v objemu dvakrát více úvěrů než v roce předcházejícím.

Firmy a podnikatelé stále více hledají možnosti, jak financovat své podnikání




Rok 2012 byl v oblasti poskytování úvěrů alespoň z pohledu AKCENTY, spořitelního a úvěrního družstva velmi úspěšný. I přes ekonomickou recesi poskytla úvěry firmám a živnostníkům v celkovém objemu přes 850 milionů korun. Dynamika růstu úvěrů v meziročním srovnání tak byla téměř dvojnásobná.

„I podle počtu žádostí ze strany našich klientů je zřejmé, že podnikatelé mají chuť do svého podnikání investovat, nicméně banky nejsou schopny nebo ochotny jejich požadavky splnit. Obracejí se proto na sektor družstevních záložen, který je v řadě otázek více flexibilní. Vždy hledáme cestu a důvody proč úvěr poskytnout a ne naopak. Představili jsme proto v uplynulém roce také nové úvěrové produkty, díky kterým může být financování ještě přístupnější a jednodušší,“ zhodnotil současnou situaci na poli úvěrů Stanislav Rokos, obchodní ředitel AKCENTY, spořitelního a úvěrního družstva. „Dvojnásobný roční nárůst objemu úvěrů pro nás proto není až tak překvapivý. I v letošním roce hodláme v tomto trendu pokračovat, tedy nabízet takové úvěrové produkty, které řeší potřeby našich klientů individuálně, přesně na míru a bez zbytečných komplikací,“ dodal Rokos.



Firmy a podnikatelé stále více hledají možnosti, jak financovat své podnikání

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16412451776

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více