First Direct Lab - když banka testuje inovace v on-line laboratoři


13. 11. 2012  12:38     BP.com     komentáře (0)

V rámci letošního ročníku soutěže "Ideální banka 21. století" psali studenti práce na téma "proklientská banka". A v řadě textů se to jako zaklínadlem hemžilo jedním slovem - INOVACE. My jsme se proto rozhodli, že vám, našim čtenářům a klientům tuzemských bank, budeme ukazovat zajímavé příklady a směry bankovních inovací ve světě. V minulém týdnu jsme byli v Německu, dnes zamíříme do Velké Británie.





Ve velké Británii operuje banka First Direct, člen skupiny HSBC, která je známa svým kladným přístupem k inovacím. Kvůli němu zřídila unikátní projekt First Direct Lab. Co to je? Jde o speciální platformu, jakousi laboratoř, v níž jsou testovány inovace, návrhy zaměstnanců banky a také podněty od klientů, jež je možné v on-line prostředí vyzkoušet a následně evaluovat.

.
.

Klienti tak mají unikátní možnost vyzkoušet například srovnávač hypoték, čtečku QR kódů, designy karet, prohlédnout si marketingové kampaně či videa a podílet se na jejich tvorbě a finální podobě. Banka s tímto konceptem slaví velké úspěchy. Je to oblíbeno i u ne-klientů banky, kteří k bance a její laboratoři velmi často přilnou tak, že se následně stanou klienty banky. Jak by se vám to líbilo v ČR?

OBRÁZKY:

 
.
.
.
.

.

DALŠÍ INOVACE ZDE



First Direct Lab - když banka testuje inovace v on-line laboratoři

Diskutovat (0)