Fondová novinka ČSOB v dubnu – investice do sportovních akcí


18. 04. 2011  17:46     Pavla Hávová     komentáře (0)

ČSOB chce pokrýt celou poptávku po možnostech investic ve světě zajištěných fondů, proto nyní přichází s fondem investujícím do společností, které těží z velkých sportovních akcí. Rozšiřují se tak investiční možnosti a každý si nyní může najít takovou strukturu, která mu nejvíce vyhovuje.





„V současné době je investiční sentiment neklidný z událostí na Blízkém východě a jejich dopadu na globální ekonomiku. Proto se do nabídky může hodit zajištěný fond, který využívá relativně stabilního spotřebního jevu, který vzniká v souvislosti s přípravou a konáním velkých sportovních akcí. Mám na mysli nárůst poptávky po produktech firem, jež jsou s akcí spojeny. Miliony fanoušků se těší na příští Mistrovství Evropy ve fotbale a sledují kvalifikace, souběžně s tím se z fanoušků mnohdy stávají zákazníci firem, které při této příležitosti inzerují. Nakonec, mohlo by být zajímavé spojit vzrušení a zábavu s příjemným pocitem z možného zhodnocení,“ uvedl Jan Barta, generální ředitel ČSOB Investiční společnosti.   „Úzce profilované fondy jsou pro investory zajímavým zpestřením portfolia – z minulosti lze připomenout třeba fondy zaměřené na výrobce piva, ekologické technologie nebo třeba vodní hospodářství,“ dodal Jan Barta.   Global Partners ČSOB Sport Event Winners 1: Jedná se o fond se střednědobou investicí 5 let a 7 měsíců. Fond investuje do koše 20 akcií světových firem, které se podílejí na a profitují z významných sportovních akcích. Investiční strategie je založena na poznatku, že významné sportovní události, jež přitahují pozornost především milionů televizních diváků, navyšují poptávku po produktech společností, které tyto události sponzorují a masivně v nich inzerují. Ovlivnění ve prospěch značky prostřednictvím sportovních přenosů je zvláště účinné, protože bývá provázena zvýšenou emocionalitou posilující reklamní sdělení. V případě, že index za dobu trvání fondu nepoklesne, klient participuje 100 % na růstu tohoto indexu s maximálním výnosem 100 %, tzn. 13,25 % ročně. Stoprocentní ochrana investice platí při poklesu do 25 % od hodnoty podkladového indexu v době úpisu fondu. Pokud je pokles vyšší než 25 %, ochrana investice se neuplatní.     Zajištěné fondy jsou jednou z nejzajímavějších forem investování. Svým průměrným ročním výnosem významně převyšují běžné vkladové produkty, na rozdíl od nich lze navíc u zajištěných fondů za podmínek stanovených právními předpisy využít osvobození od 15% srážkové daně. Plusové body zajištěné fondy získávají i tím, že při splatnosti ochraňují původní výši vložených prostředků. Stav investice lze kdykoli kontrolovat prostřednictvím internetu, přičemž aktuální výši částky lze ze zajištěných fondů kdykoli během několika dnů vybrat.   Odhady výnosů nezaručují skutečnou výkonnost fondů v budoucnu. Hodnota podílu ve fondu může během investičního období kolísat. Vyplacení vložené investice a dosaženého výnosu je zajištěno ke dni splatnosti fondu za podmínek uvedených v jeho prospektu. Vzhledem k složitosti struktur nabízených produktů je žádoucí využít poradenské služby osobních bankéřů a investičních poradců ČSOB.


Fondová novinka ČSOB v dubnu – investice do sportovních akcí

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15623578896

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více