Fondy ČSOB v druhé polovině března posilují svou nabídku


21. 03. 2012  15:58     tz     komentáře (0)

ČSOB do své březnové nabídky přidává další dva fondy. Prvním z nich je zajištěný fond Global Partners ČSOB Světového růstu +26 se začátkem upisování 19. března. Druhým je KBC Master fund ČSOB Portfolio Pro Květen 90, což je fond fondů, který unikátně upravuje svou investiční strategii v závislosti na aktuální situaci. Současně je v nabídce fond Global Partners ČSOB Fixovaný click 20. Všechny fondy jsou spojeny s nižším stupněm rizika, jsou tedy vhodné i pro opatrnější investory.





„Na finančních trzích se averze investorů k rizikovým investicím neustále snižuje a nedávno zveřejněná makroekonomická data vyspělých zemí jsou lepší, než se očekávalo. U stále nadvážené dluhopisové části spravovaných portfolií se do budoucna očekává pozitivní cenový vývoj. Jednorázové investice se proto v dnešní době stávají výhodné, pro maximální využití současné nízké ceny a pravděpodobného vzestupu v budoucnu,“ komentuje situaci Jan Barta, člen představenstva ČSOB Asset Management, a. s., investiční společnost. 

 .

Global Partners ČSOB Světového růstu +26 je zajištěný fond umožňující podílet se na zisku z růstu hodnoty akcií v portfoliu s maximálním výnosem až 100 % (13,6 % ročně), v případech negativního vývoje zajišťuje návratnost investované částky za níže uvedených podmínek. Doba trvání investice je 5 let a téměř 6 měsíců. Portfolio fondu se skládá z 30 světových akcií. Výnos je dán násobkem míry participace ve výši 60% a skutečným růstem koše akcií.

 .

KBC Master fund ČSOB Portfolio Pro Květen 90 je fond fondů, který unikátním způsobem spravuje portfolio s cílem, aby čisté obchodní jmění fondu nekleslo pod stanovenou hranici 90% ceny fondu dosažené k poslednímu pracovnímu dni měsíce dubna. V neutrálním portfoliu fondu, které bude upraveno v závislosti na vývoji světových trhů, má největší podíl dluhopisová složka (45 %) a akcie (30 %). Prostředky peněžního trhu jsou v portfoliu zastoupeny 20 % a alternativní investice 5 %.

 .

Global Partners ČSOB Fixovaný click 20 je zajištěný fond vhodný pro konzervativnější investory. Výnos fondu je vázán na koš 30 světových akcií. Fond funguje na mezi investory velmi oblíbené clickové struktuře. Investiční období je 5 let a 7 měsíců a je rozděleno na roční mezidobí. Za první období fond připíše fixní výnos 2,5 %. Ve 2. až 5. období je výnos dán průměrným výnosem akcií v koši proti počáteční hodnotě. Výnos fondu se tedy pohybuje mezi 2,5 % a 26,5 %.

     

Zajištěné fondy jsou jednou z nejzajímavějších forem investování. Svým průměrným ročním výnosem převyšují běžné vkladové produkty, na rozdíl od nich lze navíc u zajištěných fondů za podmínek stanovených právními předpisy využít osvobození od 15% srážkové daně. Po šesti měsících trvání investice neplatí fyzická osoba/nepodnikatel podle současných daňových předpisů žádnou daň z příjmu. Plusové body zajištěné fondy získávají i tím, že při splatnosti za splnění příslušných podmínek ochraňují původní výši vložených prostředků. Stav investice lze kdykoli kontrolovat prostřednictvím internetu, přičemž aktuální výši částky lze ze zajištěných fondů kdykoli během několika dnů vybrat.

 .

Odhady výnosů nezaručují skutečnou výkonnost fondů v budoucnu. Hodnota podílu ve fondu může během investičního období kolísat. Pro zajištěné fondy platí, že vyplacení vložené investice a dosaženého výnosu je zajištěno ke dni splatnosti (den odkoupení podílů od investorů) fondu za podmínek uvedených v  prospektu fondu.  Pro nezajištěné fondy platí, že návratnost investované částky není zajištěna.



Fondy ČSOB v druhé polovině března posilují svou nabídku

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15586098432

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více