GE Money Bank představuje provozní úvěr k financování exportních zakázek


21. 01. 2013  14:40     tz     komentáře (0)

GE Money Bank ve spolupráci s Českou exportní bankou (ČEB) začala malým a středním podnikům nabízet nový provozní úvěr Pro-Export. Je určen subdodavatelům českých exportérů a může sloužit k financování nákupu surovin, materiálu, ale také režijních či jiných nákladů souvisejících s vývozní zakázkou. Záruka České exportní banky snižuje požadavky na zajištění úvěru, a proto na něj dosáhne více malých a středních firem.

GE Money Bank představuje provozní úvěr k financování exportních zakázek




„Podporu účasti malých a středních firem na exportních zakázkách považujeme za velmi významnou, protože před nimi otevírá perspektivní oblast podnikání. Můžeme jim tak pomoci najít cestu ze současné složité ekonomické situace a nastartovat nový růst,“ říká Jiří Patera, ředitel oddělení úvěrových produktů pro firemní klientelu GE Money Bank. „Provozní úvěr Pro-Export potvrzuje náš dlouhodobý zájem o malé a střední podniky a dále rozšiřuje portfolio našich úvěrových produktů po zářijovém představení investičního úvěru EU Investice,“ dodává.

„Spolupráce s GE Money Bank pro nás byla logickým krokem. Tato banka má dlouholeté zkušenosti s úvěrováním malých a středních podniků a může významně přispět k rozvoji jejich proexportních aktivit. Na malé a střední firmy se nyní zaměřuje i nová exportní strategie Ministerstva obchodu a průmyslu ČR, na jejíž realizaci se naše banka podílí. Tento segment považujeme za velmi důležitý článek českého exportu,“ říká Michal Bakajsa, místopředseda představenstva České exportní banky a náměstek jejího generálního ředitele.

Parametry nového úvěru Pro-Export
O úvěr Pro-Export může požádat každá malá nebo střední firma s obratem až do výše 750 milionů korun, která má sídlo v České republice a získá zakázku finálně určenou pro export. Poskytnutý úvěr může dosahovat až 80 % hodnoty subdodavatelského kontraktu, přičemž horní hranice kontraktu není nijak omezena. Z úvěru Pro-Export mohou klienti banky hradit provozní náklady související se zakázkou. Splácení pak probíhá z plateb přijatých od odběratele, kterým je konečný exportér. Vztahy mezi jednotlivými subjekty názorně přibližuje schéma:

.

undefined

.

Záruka České exportní banky je poskytována až do výše 100 % úvěru Pro-Export. Spolupráce GE Money Bank a ČEB tak dává příležitost i těm firmám, které nemají k dispozici dostatečné zajištění úvěru a jen těžko by získávaly prostředky na to, aby se mohly na subdodávkách pro export podílet. 

GE Money Bank nabízí malým a středním firmám také poradenství v oblasti financování jejich podnikatelských aktivit. V komerčních centrech nebo u poradců pro trade finance a financování zahraničního obchodu mohou zájemci získat informace i o úvěru Pro-Export. Bližší informace lze nalézt také na www.gemoney.cz.



GE Money Bank představuje provozní úvěr k financování exportních zakázek

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16394147440

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více