GEEN Vstřícná banka:
Dejte ČSOB své vysvědčení - II. čtvrtletí 2017


28. 04. 2017  00:21     Miroslav Zeman     komentáře (0)

GEEN Vstřícná banka - v rámci projektu prvního klientského ratingu bank, mají i čtenáři serveru Bankovní poplatky unikátní možnost ohodnotit tuzemské banky a vystavit jim své vysvědčení. Přečtěte si jak vstřícná byla ČSOB a rovnou ji ohodnoťte! ČTĚTE DÁLE!

GEEN Vstřícná banka: Dejte ČSOB své vysvědčení - II. čtvrtletí 2017




ČSOB je jedna ze tří největších bank působících na tuzemském bankovním trhu. Jedná se o banku, která má velmi široký rozsah a to i díky své velmi šikovné politice specializace jednotlivých značek skupiny. Úspěch Hypoteční banky zaměřující se na hypoteční úvěry, nebo Poštovní spořitelny zaměřující se na drobnou klientelu, je toho důkazem.

Samotná značka ČSOB je pak ceněna u podnikatelů a firem, kterým poskytuje zajímavé a cílené služby v širokém rozsahu a dobré kvalitě. Doufejme také, že se již brzy podaří úspěšně vyřešit a ukončit soudní a arbitrážní spory, které má tato banka s Českým státem. Je zcela evidentní, že působení na tuzemském trhu v globálním kontextu nezpůsobilo bance ani jejímu vlastníkovi žádné ztráty ani škody a naopak stabilní a dlouhodobý zisk.

ČSOB bojuje o podíl na trhu s dalšími velkými bankami a v některých produktech je přímo na špici, což se týká například počtu a objemu hypotečních úvěrů.

TUTO BANKU MŮŽETE OHODNOTIT PŘÍMO ZDE!

GEEN_vstricna

 

S čím přišla banka v I. čtvrtletí 2017

ČSOB přišla v prvním čtvrtletí roku 2017 se zajímavými novinkami. Za pozornost stojí určitě oznámené spuštění služby asistence a poradenství pro zájemce o hypotéky, nebo poradenství pro investory. Banka se také mohla pochlubit velmi dobrým hospodářským výsledkem a velmi vysokým nárůstem objemu úvěrů.

Aplikace SmartBanking ČSOB slaví pět let a téměř 600 tisíc stažení

Už pět let mohou klienti ČSOB a Ery Poštovní spořitelny využívat služby SmartBanking, díky které mají své finance kdykoliv po ruce. Aplikace, která od roku 2012 zaznamenala na šest set tisíc stažení, je dostupná nejenom na stolních počítačích, tabletech a smart telefonech, ale nově i na chytrých hodinkách Apple Watch a Android Wear. Z pochvalné zprávy banky by se mohlo zdát, že se jedná o úžasnou zprávu, která by stála za velmi pozitivního hodnocení. Z našeho pohledu je ale úplně normální a standardní, že si mobilní internetové bankovnictví pořídí velká část klientů banky, tím spíše u jedné z největší bank v České republice. Z tohoto pohledu už se jedná o zcela normální, spíše mediální zprávu, která nic neříká o vstřícnosti této banky.

ČSOB již poosmé podpoří vzdělávání

V rámci své společenské odpovědnosti se ČSOB dlouhodobě zaměřuje na vzdělávání a zvyšování finanční gramotnosti u české veřejnosti. V jarním kole osmého ročníku ČSOB Nadačního programu vzdělání znovu podpoří filantropické projekty až 1 milionem korun. Přihlášky mohou zájemci posílat do 31. ledna. Zvyšování finanční gramotnosti musíme vždy velmi pochválit. Je to fajn. Banky by se ale neměly chovat pokrytecky. Na jedné straně podporovat projekty zvyšování finanční gramotnosti, a na druhé pak pouště do éteru reklamy typu ... na vše ti půjčíme. Právě tuto reklamu kritizujeme u dcery ČSOB Poštovní spořitelny. Na jedné straně tak chceme podporovat odpovědnost lidí a na druhou stranu mnohé skupiny klientů nabádáme ke slepému a neuváženému půjčování. Hlavně že se bude vydělávat na úrocích.

Na zimní dovolenou se pojišťuje polovina Čechů, nejčastěji online

Pokud už Češi v zimě vycestují na zahraniční dovolenou, nejčastěji volí k rekreaci hory (42,6 %). Více než deset procent (konkrétně 10,8 %) respondentů uvedlo, že jezdí na hory i k moři. Polovina lidí se do zahraniční také pojistí, nehledě na to, zda míří za mořem či sněhem (47,8 %). Vyplývá to z průzkumu ČSOB. Je kouzelné jak banky, ale neplatí to samozřejmě jen o bankách, přijdou s nezávislým a objektivním průzkumem, který konstatuje zajímavý fakt a prezentuje zajímavé číslo jako výsledek šetření, ale přitom ten výsledek směřuje k tomu, aby si čtenář rovněž objednal službu, kterou banka poskytuje. V tomto případě se jedná o cestovní připojištění. Asi náhoda ne. Určitě v rámci formy „bankopojištění“ ČSOB, tento produkt nabízí a také vesele prodává. Hlavně, že průzkumy potvrzují, že uděláme dobře, když si u této banky pojištění také pořídíme.

ČSOB pomůže nejen s hypotékou, ale i s nákupem nemovitosti

ČSOB svým klientům při vyřízení hypotéky nabízí nad rámec finančních služeb i nefinanční servis spojený s nákupem samotné nemovitosti. Od ledna mají její klienti na pěti pobočkách v Praze a na pěti pobočkách na Moravě možnost při žádosti o hypotéku využít speciálních doplňkových služeb, které jim mohou výrazně usnadnit koupi bytu nebo rodinného domu a umožní jim předejít i možným následným nepříjemnostem.

Právě to je produkt či služba, kterou od bank očekáváme. Banky se tak posunují od výhradně finančních služeb, také ke službám poradenským a servisním. Klient by měl v ideálním případě najít u své banky veškerý komfort a komplexní servis spojený s pořízením nemovitosti. Velmi důležité ale je, jak bude služba koncipována a v jakém rozsahu bude poskytována. Pro klienta je zásadní, aby služba byla skutečně efektivní a přinesla mu skutečně hodnotnou podporu při koupi nemovitosti. Konec konců i na kvalitě těchto poradenských služeb závisí, zda budou splněny podmínky pro poskytnutí úvěru a zda celý úvěr bude bezpečný i pro banku samotnou.

Investorům v ČSOB začnou pomáhat vzdálený bankéř i robot

ČSOB, která poskytuje investiční řešení stovkám tisíc klientů, chystá od roku 2018 zavést novinku v podobě robotického poradenství (tzv. robo-advisory). Ještě letos se prémioví klienti mohou těšit na elektronickou podobu Investičního kompasu, analýzu klientského investičního portfolia, a plně funkční poradenství v rámci webového portálu ČSOB Investice. Díky portálu mohou navíc nově své investiční obchody uzavírat s bankéři na dálku, aniž by museli osobně zajít na pobočku.

Stejně jako v předchozím případě hodnotíme pozitivně, že banka nabízí doplňkové služby a formu služeb má skutečně promyšlenou. Bylo by zajímavé udělat zhruba za rok komplexní průzkum mezi klienty banky, jak jsou s touto novinkou spokojeni, zda o ní vědí a zda pro ně skutečně znamená efektivní přinos. Je jen škoda, že pokud si banka skutečně takový průzkum provede, určitě s ním neseznámí veřejnost, pokud by výsledky nebyly zcela pozitivní.

ČSOB Private Banking potvrzuje svoji vedoucí pozici na trhu privátního bankovnictví v České republice

ČSOB Private Banking obdržela počtvrté ocenění pro nejlepší privátní bankovnictví v České republice od Euromoney. Kromě celkového prvenství uspěla v dalších šesti kategoriích. Banku tak jako velmi kvalitní hodnotí prestižní instituce. Pro porovnání v našem prvním klientském ratingu GEEN Vstřícná banka se tato banky na prvních příčkách neobjevuje.

Rok 2016 pro ČSOB: Přinášíme inovace do každodenního života našich klientů. Růst obchodních

objemů a vynikající kvalita úvěrů.

Čistý zisk skupiny za rok 2016 vzrostl meziročně o osm procent na 15,1 miliard korun. Růst se zdá být velmi impozantní, ale to trošku jinak. Do hospodářského výsledku se za celý rok 2016, stejně jako u jiných projevil jednorázový vliv prodeje podílů bank v kartové asociaci VISA. Tím vzrostl zisk bank o několik miliard korun. Nebýt tohoto vlivu, byl by zisk banky výrazně nižší a v podstatě by výrazněji oproti roku 2015 nevzrostl. Jak si banky skutečně stojí, ukážou až výsledky za tento rok 2017.

ČSOB zaznamenala rekordní výsledky v prodeji půjček. Objem nově poskytnutých půjček vzrostl o polovinu

Rok 2016 byl pro ČSOB velmi úspěšný, především pak v oblasti úvěrů. Celkový objem poskytnutých půjček se vyšplhal na více než 14 miliard korun, což je zhruba o 5 miliard korun více než v roce 2015. Nejvýrazněji se na tomto nárůstu podílely konsolidace, k rekordnímu úspěchu rovněž napomohly zajímavé akční nabídky poskytnuté klientům v průběhu celého roku a silné televizní kampaně.

Nárůst objemu úvěrů může být chvalitebný. Otázkou je, zda se nebude do budoucna jednat o takto vysoký růst naposledy. Skončily intervence ČNB a tak se očekává postupný nárůst úrokových sazeb v ekonomice a to jak u hypoték, tak i u spotřebitelských a podnikatelský úvěrů. To samozřejmě bude znamenat ochladnutí zájmu o nové úvěry a půjčky. Jinak je ochota bank půjčovat a poskytovat do ekonomiky finance na investice a rozvoj, velmi důležitá a tedy tento postup oceňujeme.

Evropským PPP projektem roku 2016 je obchvat Bratislavy, cenu v Londýně přebírali i zástupci ČSOB

Prestižní ocenění European PPP Deal of the Year 2016 získal v Londýně projekt výstavby dálničního obchvatu a jihovýchodní radiály D4-R7 kolem Bratislavy. Projekt, který je největším stavebním dílem ve střední Evropě, a na kterém se podílí veřejný a soukromý sektor, financuje kromě dalších subjektů ČSOB.

V zásadě bychom tuto zprávu ani neměli zmiňovat, protože se týká projektu na Slovensku. Na druhou stranu musíme i ČSOB za povedený projekt PPP pochválit. V České republice se dosud nepodařilo během minulých desetiletí žádný takový projekt spustit, resp. se žádný nerealizoval. Neschopnost našeho státu stavět v rámci PPP projektů je pověstná. Je o to zajímavější, že v sousedním Slovensku se projekt i díky tuzemské ČSOB podařilo úspěšně prosadit a zrealizovat.

ČSOB nově nabídne službu eScribe pro lidi se sluchovým postižením i na svých pobočkách

Od března tohoto roku mohou klienti nově využít službu eScribe v 97 vybraných pobočkách ČSOB, kde jsou pracovníci plně připraveni komunikovat s lidmi se sluchovým handicapem. Přepis mluvené řeči už několik let úspěšně funguje ve všech finančních centrech Era Poštovní spořitelny a také na poštách. Tuto jedinečnou a bezplatnou službu zajišťuje sociální firma Transkript online, která zaměstnává i nevidomé přepisovatele.

Tento přístup a službu velmi pozitivně vítáme. I ČSOB tak následuje úřadující banku – Handicap Friendly za rok 2016, kterou je Česká spořitelna, a zavádí široce služby pro lidi se zdravotním postižením. Banky si totiž uvědomují, že lidé se zdravotním postižením jsou velmi důležitou částí klientů, kteří navíc ocení jakoukoliv pomoc pro využívání bankovních služeb v rámci určitého komfortu. Pokud se tato služba v budoucnu ještě více rozšíří, určitě to povede ke zvýšení hodnocení této banky.

Češi se naučili platit mobilním telefonem, využití aplikace ČSOB NaNákupy rychle roste

Více než patnáct tisíc klientů ČSOB a Ery Poštovní spořitelny si už aktivovalo aplikaci ČSOB NaNákupy. Od loňského léta lze aplikací v mobilu platit v obchodech, nově umožní autorizaci plateb také prostřednictvím otisku prstu. V rámci běžící kampaně mohou navíc noví i stávající klienti získat za platby mobilem zajímavé finanční bonusy.

Velmi prospěšná inovace, za kterou musíme banku pochválit. Klienti určitě ocení komfort a pohodlnost placení, i nové bezpečností prvky. O tom také mimochodem svědčí velký zájem o využití této bankovní služby. Pokud navíc vezmeme v úvahu, že platba kartou může být v blízké budoucnosti v souvislosti se zaváděním nových způsobů autorizace významně ohrožena, je vidět, že banka myslí i na budoucnost.

ČSOB Premium využívá téměř 30 tisíc klientů

Po necelém roce od spuštění využívá služby ČSOB Premium bezmála 30 tisíc osob. Přibližně tři tisíce lidí služba oslovila natolik, že se stali novými klienty ČSOB. V rámci nabídky služeb Premium je největší zájem o pojištění, prémiové karty a investování. Velký zájem vyvolala služba Osobní asistent a tradičně se oblibě těší i Premium bankéři. Je vidět, že doplňkovým službám věnuje banka velkou pozornost a je to dobře. Je to cesta, kterou by se mělo bankovnictví jako celek v budoucnosti ubírat a už nyní se touto cestou právě některé banky vydávají. Díky tomu budou mít tyto banky poměrně výraznou výhodu. Komplexnost a komfort budou klienti požadovat a oceňovat stále více.

 



GEEN Vstřícná banka: Dejte ČSOB své vysvědčení - II. čtvrtletí 2017

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16515057904

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více