Vstřícná banka:
Dejte Equa Bank své vysvědčení - II. čtvrtletí 2018


20. 04. 2018  01:13     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Vstřícná banka - v rámci projektu prvního klientského ratingu bank, mají i čtenáři serveru Bankovní poplatky unikátní možnost ohodnotit tuzemské banky a vystavit jim své vysvědčení. Přečtěte si jak vstřícná byla Equa Bank a rovnou ji ohodnoťte! ČTĚTE DÁLE!

Vstřícná banka: Dejte Equa Bank své vysvědčení - II. čtvrtletí 2018




Equa Bank je nízkonákladová banka, která je stále trošku ve stínu agresivnější Air Bank, nebo Fio banky. I tak však banka zaznamenává úspěchy v podobě zvyšujícího se počtu klientů a zájmu o produkty této banky. Banka postupně zaznamenává, že největší konkurentem na trhu jsou právě banky, které si budují stejné image nízkonákladových bank. Právě úspěch v této konkurenci umožní malé bance vystoupat k dalším metám.

Equa Bank zaznamenala umístění i v anketě o nejlepší přístup pracovníků banky ke klientovi, v rámci průzkumu společnosti Databank.

TUTO BANKU MŮŽETE OHODNOTIT PŘÍMO ZDE!

Equa Bank

S čím přišla banka ve IV. čtvrtletí 2017

Equa Bank je malá, ale šikovná. Aktivita banky zůstala i ve čtvrtém čtvrtletí podobná jako ve čtvrtletích předchozích. K žádné gradaci aktivit tak na konci roku nedošlo. To však rozhodně nevadí. Banka předně zdvojnásobila zisk, který za tři čtvrtletí roku dosáhl 182 milionů korun. Počet klientů dosáhl bezmála 300 tisíc. Banka také byla oceněna třetím místem za své mobilní bankovnictví. Samozřejmě i u této banky se projevily globální trendy a banka zvýšila úrokové sazby u svých termínovaných vkladů. Na druhé straně však také bude docházek k růstu úroků u všech typů úvěrů. Hodnocení necháváme beze změn.

Equa bank více než dvojnásobně zvýšila zisk

Také ve 3. čtvrtletí 2017 pokračovala Equa bank v ziskovém hospodaření. K 30. září 2017 vzrostl zisk v meziročním srovnání o 125 % na 182 milionů korun. Počet klientů Equa bank vzrostl meziročně o 27 % na 294 tisíc, bilanční suma vzrostla o 8 %, celkový objem úvěrů o 16 % a celkový objem vkladů o 6 %.  Ziskové hospodaření očekává Equa bank i za celý rok 2017.

A máme tu další důkaz, že nízkonákladové banky mohou velmi dobře fungovat i vydělávat a nejsou adeptem na likvidaci, jak ještě nedávno tvrdily jejich větší konkurentky. Equa Bank i jako malá banka dokázala vydělat za tři čtvrtletí loňského roku 182 milionů korun, tedy o 125 procent více než před rokem. Tuto dynamiku by mohla bance závidět veškerá její konkurence.

Equa bank si nadělila k 6. narozeninám 300 tisíc klientů

Equa bank v těchto dnech slaví šest let působení na českém trhu. Během těchto let Equa bank uvedla kompletní portfolio produktů a služeb jak pro retailové, tak firemní klienty, dynamicky a vyváženě rostla ve všech segmentech a již dva roky vykazuje ziskové hospodaření. Začátkem listopadu navíc překonala hranici 300 tisíc klientů. U příležitosti svých 6. narozenin představila Equa bank rovněž chystané novinky na následující období.

Třista tisíc klientů už je zajímavá porce. Equa Bank už tak není skutečně malou či nevýznamnou bankou, ale svým významem se může rovnat bankám typu Expobank či Sberbank. Výrazněji však v počtu klientů trumfly Equa bank její konkurenční Air Bank i Fio banka. Trende však je další nárůst počtu klientů a to u všech nových  nízkonákladových bank, což je velmi pozitivní.

Equa bank opět zvyšuje úrokové sazby na termínovaných vkladech

Equa bank od dnešního dne opět zvyšuje úročení termínovaných vkladů vedených v českých korunách. Nejvíce se růst projeví u termínovaných vkladů uložených na 5 let, které se nově budou úročit sazbou 1,2 % p. a. Naposledy Equa bank zvýšila úroky na termínových vkladech v září letošního roku z původních 0,7 na 1 % p. a.

Equa Bank sleduje trend a konkurenční prostředí a stejně jako všechny ostatní banky, i ona přistupuje ke zvýšení úrokových sazeb u svých termínovaných vkladů. Banky ani nemohou jinak, protože ve chvíli, kdy se stanou produkty jiných bank výnosnější, přesune velká část klientů své úspory právě tam.

Equa bank excelovala na AppParade

Mobilní  aplikace Equa bank se umístila na 3. místě v populární soutěži nejlepších mobilních aplikací českého a slovenského původu AppParade. Soutěž se koná jednou za čtvrt roku a jejím cílem je ocenit novinky ze světa mobilních aplikací. Mobilní aplikace Equa bank získala ocenění jako jediná aplikace zastupující bankovní sektor.

Výborný úspěch Equa Bank, kterým trumfla i mnohem větší banky. Kvalita mobilní aplikace je přitom pro klienty velmi důležitá a charakterizuje také kvalitní a úspěšnou banku. Úspěch v hodnocení znamená potvrzení skutečnosti, že je Equa Bank silně inovativní bankou a to i přes svou poměrně malou velikost. Počet klientů ve výši 300 000 však už nepatří k nejnižším.



Vstřícná banka: Dejte Equa Bank své vysvědčení - II. čtvrtletí 2018

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12520129568

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více