GEEN Vstřícná banka:
Dejte Poštovní spořitelně své vysvědčení


07. 09. 2015  00:54     Miroslav Zeman     komentáře (0)

GEEN Vstřícná banka - v rámci projektu prvního klientského ratingu bank, mají i čtenáři serveru Bankovní poplatky unikátní možnost ohodnotit tuzemské banky a vystavit jim své vysvědčení. Přečtěte si jak vstřícná byla Poštovní spořitelna a rovnou ji ohodnoťte! ČTĚTE DÁLE!

GEEN Vstřícná banka: Dejte Poštovní spořitelně své vysvědčení




Poštovní spořitelna je vlastně produkt ČSOB. Je založena na výsadním postavení svých poboček na pobočkách České pošty. Ačkoliv je budována jako samostatná značka a samostatný produkt, nemůžeme si nevšimnout jednotné strategie a sdílení produktů a služeb mezi těmito spřízněnými bankami.

K hodnocení bychom tak opakovali to co jsme psali již u ČSOB. Speciálně Poštovní spořitelny se týká zpráva o spuštění bezkontaktních nálepek nově i pro klienty ERY, což banka oznámila v dubnu tohoto roku.

Další zprávou týkající se Poštovky je informace o testování biometrických podpisů u této banky. 

TUTO BANKU MŮŽETE OHODNOTIT PŘÍMO ZDE!

GEEN_vstricna

Dividendový fond ČSOB připsal svým klientům výnos - dividendu v hodnotě 2,29 procenta. Jedná se o nový produkt ČSOB, který funguje devět měsíců. Za tu dobu zaznamenal počet klientů 4 000 a 700 milionů korun vkladů.

Když už ne v našem hodnocení, tak se banka umístila velmi dobře v anketě časopisu Euromoney. Společnost tak získala od časopisu titul Nejlepší privátní bankovnictví v roce 2015 pro Českou republiku. Gratulujeme.

I ČSOB se pochlubila ziskem za celý rok 2014, který dosáhl 13,6 miliardy korun. Stejně jako u jiných velkých bank naopak nemohu ocenit fakt, že většina vykázaného zisku je posílána do zahraničí a tuzemská ekonomika z tohoto úspěchu v podstatě nic nemá.

V segmentu hypoték přišla ČSOB v únoru s akční nabídkou hypoték. Slovo akční připomíná jako by se jednalo o něco skutečně převratného. Banka slibuje úrok se sazbou od 2,09 procenta. Klienti pak mohou získat slevu 0,3 procenta. Nic převratného se ale skutečně neděje.

ČSOB se podařilo umístit i v soutěži hodnocení bank. Časopis Global Finance zvolil a prostřednictvím osmi kategorií v New Yorku oznámil vítěze v jednotlivých zemích, kterým propůjčil titul nejlepší banky. Porota v regionu Střední a Východní Evropy vybrala celkového vítěze a 21 vítězů v jednotlivých státech. ČSOB se podařilo obhájit titul pro Českou republiku.

ČSOB přišla se zajímavým nápadem, který má bance pomoci přilákat především retailovou klientelu na stále výnosné půjčky. Banka šla na věc od lesa. Přišla s jakoby nezávislým průzkumem, kde ukazuje jaká je průměrná výše půjčky u jejích klientů. Následně plynule přechází na nabídku svého produktu - nové půjčky. Průměrná výše půjčky u klientů ČSOB a Ery činí 136 tisíc korun a průměrná měsíční splátka je přes 3 000 korun. Banka klientům ČSOB i Ery následně jakoby mimochodem oznamuje akční nabídku v podobě snížených úrokových sazeb u úvěrů na bydlení již od 4,9 % a pro neúčelové půjčky a konsolidace zároveň benefit 0% úrok v druhé polovině splácení. No máte si sami říci: "kde mi odpustí úroky u poloviny splácení půjčky?" Ve skutečnosti má i tento benefit banka velmi dobře spočítaný.

Nesmíme zapomenout ani na něco z inovací této banky. Od poloviny loňského roku mají klienti ČSOB možnost platit bezkontaktními platebními nálepkami, které jsou vydávány v debetní i kreditní variantě. Jejich zavedení přineslo významný nárůst bezhotovostních transakcí na úkor využívání hotovosti. O nálepku si zažádalo několik tisíc klientů, přičemž jejich preference byla v kreditní variantě, neboť u ní mohou čerpat odměnu 1 % zpět z každého nákupu. Tyto bezhotovostní karty rozšířila banka i na klienty Poštovní spořitelny, tedy ERY.

Pochválit u této banky můžeme i zajímavé komentáře a průzkumy vztahujících se k ekonomice a bankovnictví, které přinášejí skutečně zajímavé informace. V tomto ohledu ČSOB  dohání GE Money Bank, která byla ve zveřejňování průzkumů velmi aktivní.



GEEN Vstřícná banka: Dejte Poštovní spořitelně své vysvědčení

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12506365472

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více