GEEN Vstřícná banka:
Jak hodnotil Vladislav Flek


23. 01. 2015  00:43     Redakce BP     komentáře (0)

PÁTEČNÍ SERIÁL - HODNOCENÍ POROTCŮ V PROJEKTU GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA: Jak hodnotí porotci v projektu GEEN Vstřícná banka? Nic neskrýváme a všechna hodnocení jsou veřejná a průhledná. Proto vám je také přinášíme v našem seriálu.

GEEN Vstřícná banka: Jak hodnotil Vladislav Flek




Doc. Ing. Vladislav Flek, CSc. je zástupcem našeho partnera Metropolitní univerzity Praha a současně odborníkem na problematiku bankovnictví. Je také členem odborného grémia České bankovní asociace. O problematice bankovnictví, finančnictví a ekonomiky také tento porotce učí své studenty na univerzitě. Své bohaté zkušenosti a znalosti také využívá pro hodnocení tuzemských bank v našem projektu hodnocení GEEN Vstřícnáb banka. 

Jak tento porotce a odborník hodnotil banky za třetí čtvrtletí roku 2014?

Česká spořitelna (-1)

Nepříliš nových aktivit; mírný pokles čistého zisku, nadační projekty. 3D Secure karta nebo expanze zájmu o hypotéky na Facebooku již promítnuty v hodnocení za předchozí čtvrtletí.

ČSOB (0)

Nová kampaň zaměřená na menší podnikatele, jinak v mezičtvrtletním pohledu nepříliš změn.

Komerční banka (+2)

Růst počtu klientů, úvěrové zvýhodnění firem zaměstnávajících mladé pracovníky, ocenění nejlepší banka 2014 od Hospodářských novin.

GE Money Bank (+1)

Nové marketingové aktivity vůči např. lékařům nebo neslyšícím, pokračování v rozvoji mobilních aplikací, inovace v oblasti kreditních karet, jeden z nejlevnějších běžných účtů na trhu mimo nízkonákladový segment.

Reiffeisen bank  (+2)

Výrazný růst zisku, vylepšení nabídky úvěrů na konsolidaci, ocenění nejlepší banka v regionu (Euromoney), vylepšení nabídky prémiových účtů.

Poštovní spořitelna (0)

V mezičtvrtletním srovnání nepříliš nových momentů.

Citibank (-5)

Sice získáno ocenění v oblasti internetového bankovnictví, avšak banka především vyhlásila záměr stažení se z trhu v ČR v oblasti osobního bankovnictví, aniž by ale stávajícím klientům sdělila bližší podrobnosti. Z pohledu běžného klienta stále jednou z nejdražších a nejméně inovativních bank.

Sberbank (+1)

Růst deposit v souvislosti s pokračující strategií výhodných spořicích účtů.

UniCredit (+1)

Úspěch s novým typem účtu U konto, ocenění mezi prvními třemi ve dvou kategoriích v soutěži nejlepší banka 2014 od Hospodářských novin.

mBank (0)

Z mezičtvrtletního pohledu nepříliš novinek.

LBBW/Expobank(0)

Vyjma změny vlastnické struktury není patrná žádná významnější inovační aktivita, trvá zaměření na “afluentní” klientelu.

Fio (+2)

Růst počtu klientů, vylepšení podmínek kontokorentu, titul Bankovní inovátor 2014 v soutěži HN.

Air Bank (+1)

Růst počtu klientů, zisk za 1. pol. 2014.

Equa bank (+3)

Nový web, ocenění jako klientsky nejpřívětivější banka 2014 podle HN, nejlepší retailová banka v ČR podle World Finance. 

Zuno (0)

Vyjma aktivit v oblasti mobilních aplikací žádné výraznější změny ani aktivity.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

GEEN_vstricna



GEEN Vstřícná banka: Jak hodnotil Vladislav Flek

Diskutovat (0)


Vstřícná banka

Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor