GEEN Vstřícná banka:
Jak hodnotil Vladislav Flek - IV. q. 2014


03. 04. 2015  00:53     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PÁTEČNÍ SERIÁL - HODNOCENÍ POROTCŮ V PROJEKTU GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA: Jak hodnotí porotci v projektu GEEN Vstřícná banka? Nic neskrýváme a všechna hodnocení jsou veřejná a průhledná. Proto vám je také přinášíme v našem seriálu.

GEEN Vstřícná banka: Jak hodnotil Vladislav Flek - IV. q. 2014




Doc. Ing. Vladislav Flek, CSc. je zástupcem našeho partnera Metropolitní univerzity Praha a současně odborníkem na problematiku bankovnictví. Je také členem odborného grémia České bankovní asociace. O problematice bankovnictví, finančnictví a ekonomiky také tento porotce učí své studenty na univerzitě. Své bohaté zkušenosti a znalosti také využívá pro hodnocení tuzemských bank v našem projektu hodnocení GEEN Vstřícná banka. 

Jak tento porotce a odborník hodnotil banky za čtvrté čtvrtletí roku 2014?

Česká spořitelna  (-4)
Aktivity směřující k větší angažovanosti v oblasti osobního bankovnictví. Přední umístění jako firma vstřícná OZP. Dlouhodobá fixace nízkoúročených hypoték. Nadační aktivity. Ocenění jako Největší překvapení (???) v soutěži Best Innovator 2014. Ocenění jako Společnost přátelská rodině. Nová mobilní aplikace k obsluze účtu. Na druhé straně z hlediska běžného klienta (zejména pak seniorů a osob s nižším vzděláním, kde de facto nehrozí odliv klientů ke konkurenci) dlouhodobě přetrvává řada problémů a relativně vysoké finanční i nefinanční náklady – fronty na pobočkách (odtud idea zavedení systému Lístkomat, ovšem není zřejmé, zda je ve větší míře používán) nebo předražený a zastaralý produkt Sporožiro. Souběh poplatků za vedení účtu, telefonního bankovnictví a internetového bankovnictví. Tyto aspekty nezahrnuty v předchozích hodnoceních.

ČSOB  (-1)

Ocenění nejlepší Private banking 2014. Jinak nepříliš významnějších nových aktivit. Rostoucí podíl na trhu investičního bankovnictví. Z hlediska vedení běžného účtu jde ovšem o relativně drahou banku, navíc s poněkud nepružným systémem, pokud klient potřebuje řešit své záležitosti mimo „domácí“ pobočku. Nezahrnuto v předchozích hodnoceních.

Komerční banka (+2)

Rušení některých poplatků, růst podílu na trhu dle počtu klientů, vkladů i úvěrů. Ocenění nejlepší penzijní fond ČR 2014.
GE Money Bank 81 % (0)

Reiffeisen bank  (+1)

Vylepšení spotřebitelských úvěrů / úvěrů na konsolidaci, ocenění jako nejlepší při obsluze hypoték, další růst zisku

Poštovní spořitelna (0)

Citibank  (0)

Sberbank  (+1)

Další růst deposit díky strategií výhodných spořicích účtů, růst počtu poboček.

UniCredit  (0)

mBank  (+1)

další rozvoj mobilních aplikací

LBBW/Expobank  (+1)

Zavedení nového spořícího produktu s atraktivní úrokovou sazbou.

Fio  (0)

Navýšení základního kapitálu, řada dodatečných ocenění za rok 2014, již promítnuto v hodnocení.


Air  (+1)

Dosažení zisku oproti předchozím ztrátám.

Equa Bank  (0)

Zuno  (0)

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

GEEN_vstricna



GEEN Vstřícná banka: Jak hodnotil Vladislav Flek - IV. q. 2014

Diskutovat (0)


Vstřícná banka

Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor