GEEN Vstřícná banka:
Jak hodnotila Martina Hedvičáková - IV. q. 2014


13. 03. 2015  00:45     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PÁTEČNÍ SERIÁL - HODNOCENÍ POROTCŮ V PROJEKTU GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA: Jak hodnotí porotci v projektu GEEN Vstřícná banka? Nic neskrýváme a všechna hodnocení jsou veřejná a průhledná. Proto vám je také přinášíme v našem seriálu.

GEEN Vstřícná banka: Jak hodnotila Martina Hedvičáková - IV. q. 2014




Ing. Martina Hedvičáková je porotkyní, která působí na Univerzitě Hradec Králové, Fakultě informatiky a managementu, katedry ekonomie, kde přednáší Základy financí, Podnikovou ekonomiku a vede cvičení z makroekonomie a mikroekonomie. V současné době je spoluřešitelkou projektu specifického výzkumu na UHK FIM: Index cenové hladiny core banking services a klientské clustery. Je autorkou řady ekonomických článků v České republice i zahraničí.

Poslední čtvrtletí roku bylo velmi klidné oproti vývoji před ním, kdy se na trhu objevily jak nové produkty, tak rozsáhlejší změny v sazebnících. Přesto díky minulým změnám v produktech a jejich nastavení se u méně inovovaných produktů projevuje, že trend směrem ke stále nižším poplatkům za základní bankovní služby pokračuje. 

GE Money bank snížila poplatky u svých prémiových účtů Gold pro případy, kdy není dosaženo podmínek pro odpuštění poplatků ze 499 Kč na 469 Kč. Při splnění obratové také snižuje ze 199 Kč na 169 Kč a při splnění podmínky zůstatku nechává vedení účtu zdarma. Dobrou zprávou bylo též, že Česká spořitelna umožňuje vést Osobní účet České spořitelny II zdarma. Nový program se jmenuje „Za důvěru“. Vedení účtu je zdarma pokud Vám přijde na účet platba minimálně 7 000 Kč měsíčně, ale je bohužel nutné splnit ještě podmínku: 

* řádně splácet úvěr, 

* řádné splácet hypotéku, 

* používat kreditní kartu, 

* pravidelně investovat nebo řádně hradit životní pojištění FLEXI, 

* využívat Podnikatelské konto Maxi. 

Tato novinka ale platí pouze pro účty aktivní před říjnem 2014.

I toto čtvrtletí bylo ve znamení nových nabídek hypoték a jejich refinancování. Banky se předhánějí s  nabídkami a různými akcemi.

Úročení vkladů se naopak stále snižuje, výjimkou Sberbank, která drží již přes rok sazbu 1,63 %, která je současně i nejvyšší na trhu se spořicími účty.

Česká spořitelna

ČS vstoupila do posledního čtvrtletí pozitivně a umožňuje vedení Osobní účet ČS II zdarma, musíte ale splnit určité podmínky. Dále Česká spořitelna uvádí na trh osobní bankovnictví pod samostatnou značkou BLUE. Pomocí aplikace Lískomat se lze pohodlně objednat do poboček nebo si v ní také vyhledat nejbližší pobočku, zobrazit otevírací dobu a další kontaktní údaje.

Klienti České spořitelny si mohou sjednat hypotéku s garantovanou sazbou 2,29 % s fixací na 5 ale také až 10 let.

Klienti ČS se také musí vypořádat s podvody na Facebooku a další verzí phishingu.

ČSOB

O2 společně s ČSOB a Erou přináší na trh řešení Chytrá platba, díky němuž může přijímat karty každý řemeslník, prodejce nebo drobný podnikatel. V říjnu odstartovaly komerční provoz přenosného platebního terminálu, který pomůže živnostníkům a obchodníkům zjednodušit platební styk se zákazníky i celkovou správu jejich financí. Z pilotního do komerčního provozu plynule přechází zhruba více než 500 podnikatelů a zájem o mobilní platební terminál stále roste.

Skupina ČSOB vyvinula platformu, díky které mohou firmy svým zákazníkům nabízet vlastní platební karty. Prvním klientem ČSOB v této oblasti je síť vybraných prodejen COOP. Předplacené karty, které v západní Evropě a USA rychle nabývají na popularitě, cílí především na lidi, kteří se nechtějí vázat.

Komerční banka

KB byla v tomto čtvrtletí méně aktivní. Komerční banka zvýšila zabezpečení plateb kartou na internetu.

Společnost SGEF významně navýšila objem financované dopravní techniky a strojních zařízení.

Komerční banka ohlásila růst objemu vkladů i úvěrů a zvýšení počtu klientů. Čistý zisk za tři čtvrtletí 2014 dosáhl 9,7 miliardy Kč.

GE Money Bank

GE Money Bank během posledního čtvrtletí 2014 snížila některé poplatky u svých prémiových účtů. S  kreditní kartou bene+ navíc získají klienti 10 % zpět za platby na internetu.

Klientům, kteří budou řádně a včas splácet, GE Money Bank odpustí každou dvanáctou splátku. Nabídka platí pro Expres půjčky a Konsolidace půjček v minimální výši 100 000 Kč, které klienti uzavřou do konce roku 2014.

GE také podpoří nové podnikatele novým účtem.

Čistý zisk skupiny GE Money za tři čtvrtletí 2014 dosáhl 3,39 miliardy Kč.

Raiffeisen BANK

Raiffeisenbank v rámci Hypodní nabízí bonus za podpis smlouvy o hypotéce 4000 Kč a zlevňuje hypotéky o 0,2 bodu.

Raiffeisenbank podpoří začínající podnikatele vlastní crowdfundingovou platformou odstartovano.cz.

S Mobilním eKontem od Raiffeisenbank mohou klienti nově i investovat.

Poštovní spořitelna

Viz. ČSOB

Citibank

Citibank v tomto čtvrtletí nepřišla s významnými novinkami na bankovní trh.

Sberbank

Sberbank nabízí již přes rok sazbu 1,63 % na spořicích účtech. To je jeden z nejvyšších úroků na trhu.

Dále otevřela pobočku ve Frýdku Místku.

UniCredit Bank

Také UniCredit bank se snaží obstát na trhu s hypotékami. Snížila sazby u hypoték pro desetileté fixace na 2,84 % p.a. Dále UniCredit Bank zavádí nový hypoteční koncept – všechny oblíbené hypotéky (s tříletou a pětiletou fixací) s úrokovou sazbou 1,79 % p.a.

UniCredit Bank také zavádí jako první banka refinancování kreditních karet s nulovým úročením převedené částky během prvních šesti měsíců.

mBank

mBank pokračuje v rozvoji samoobslužného bankovnictví a přináší na český trh jedinečnou bankovní aplikaci pro mobilní telefony. Ta využívá grafické rozhraní podobné úspěšnému internetovému bankovnictví mBank, které bylo představeno letos v únoru. Aplikace umožňuje nejen přístup k běžným a spořicím účtům, kartám, úvěrovým produktům a dalším službám, ale také možnost zkontrolovat zůstatek na účtu ještě před přihlášením, uskutečnit platby či díky inteligentnímu vyhledávání najít ty už realizované.

mBank oslavila 7. Narozeniny a má v současné době již přes půl milionu klientů. Za získání nového klienta rozdává banka odměny.

LBBW - Expobank

Expobank LLC úspěšně dokončila akvizici české dceřiné společnosti LBBW Bank CZ a.s. a dne 15. 10. 2014 změnila její název na Expobank CZ a.s.

Expobank CZ prodloužila nabídku výhodných sazeb u spořicího účtu GARANT.

Fio banka

Méně aktivní v tomto čtvrtletí byla i FIO banka.

Fio banka navýšila základní kapitál o 200 milionů Kč. O navýšení rozhodl akcionář banky.

Air bank

Air bank má již přes 300 000 tisíc klientů a za třetí čtvrtletí vykázala zisk 151,1 mil. Kč.

Equa bank

Equa bank prolomila dvou procentní hranici úrokových sazeb hypoték a nově nabízí garantovanou sazbu pro refinancování. Dále zaciluje na refinancování hypoték.

Zuno

V posledním čtvrtlení 2014 zpřístupnila Zuno mobilní aplikaci i pro Windows Phone.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

GEEN_vstricna  



GEEN Vstřícná banka: Jak hodnotila Martina Hedvičáková - IV. q. 2014

Diskutovat (0)


Vstřícná banka

Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor