GEEN Zelená banka:
Equa Bank je nejen nízkonákladová, ale i ekologická


14. 08. 2015  00:40     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Společně s naším partnerem společností GEEN - General Energy, a.s. jsme spustili hodnocení bank ve vztahu k jejich ekologické odpovědnosti. Jak je v ekologii, úsporách energií a podpoře zelených zdrojů aktivní Equa Bank? 

GEEN Zelená banka: Equa Bank je nejen nízkonákladová, ale i ekologická




Hodnocení této banky se dozvíte po vyhlášení výsledků části hodnocení GEEN Zelená banka. Toto hodnocení realizuje právě náš titulární partner General Energy, a.s., která se podpoře a investicím do zelených zdrojů energie jako investor dlouhodobě a aktivně věnuje

Equa Bank je nízkonákladová banka, která působí na tuzemském trhu čtvrtým rokem. Za tu dobu, i navzdory své nevelké velikosti zrealizovala několik zajímavých, ekologických aktivit.

Equa Bank se už od počátku působení na trhu snaží začlenit principy společenské odpovědnosti, mezi které patří i environmentální hledisko, jak do firemních hodnot, tak i rozhodovacích procesů a vnitřní kultury.

Podpora a financování ekologických projektů a investic

Ve svých podnikatelských aktivitách se banka snaží jít příkladem a přispět tak svým dílem ke zkvalitnění českého podnikatelského prostředí. Jednou ze specializací této banky je financování obnovitelných zdrojů energie, zejména bioplynových technologií nebo refinancování projektů fotovoltaických elektráren.

Ekologické chování banky a jejích zaměstnanců

Banka se také snaží zvyšovat povědomí zaměstnanců o dopadech činností banky na životní prostředí a podniká kroky ke snižování těchto dopadů.

Projekty zaměřené na recyklaci odpadu podporuje banka ve všech svých kancelářských prostorách.

Na firemních tiskárnách automaticky banka uplatňuje:

- úsporný režim tisku,

- používá renovované tonery,

- archivuje materiály pouze v elektronické podobě,

Bankovní datové centrum získalo certifikaci Tier III. Budova Amazon Court, ve které Equa bank a. s. sídlí, byla v roce 2011 oceněna zlatým certifikátem certifikačního systému DGNB (http://www.dgnb.de/en/), prováděného auditory ÖGNI.

Dobrovolnické ekologické aktivity

V loňském roce se uskutečnil první ročník firemního Dobrovolnického dne, do kterého se zapojilo 12 % zaměstnanců banky. Jedna z aktivit byla zaměřena na kultivaci zahrady občanského sdružení Dům tří přání. Aktivity banky ve prospěch neziskového sektoru se u zaměstnanců setkávají se stále se zvyšujícím zájmem.

KOMPLEXNÍ INFORMACE O HODNOCENÍ PROJEKTU ZELENÁ BANKA NALEZNETE ZDE!

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



GEEN Zelená banka: Equa Bank je nejen nízkonákladová, ale i ekologická

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16289311568

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5870
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8575
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3545
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8710
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0716
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více