GEEN Zelená banka:
Expobank CZ umí ekologické aktivity dobře prodat


04. 09. 2015  00:45     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Společně s naším partnerem společností GEEN - General Energy, a.s. jsme spustili hodnocení bank ve vztahu k jejich ekologické odpovědnosti. Jak je v ekologii, úsporách energií a podpoře zelených zdrojů aktivní Expobank CZ? 

GEEN Zelená banka: Expobank CZ umí ekologické aktivity dobře prodat




Hodnocení této banky se dozvíte po vyhlášení výsledků části hodnocení GEEN Zelená banka. Toto hodnocení realizuje právě náš titulární partner General Energy, a.s., která se podpoře a investicím do zelených zdrojů energie jako investor dlouhodobě a aktivně věnuje

Expobank CZ je středně velká banka, kterou vlastní stejně jako Sberbank ruský investor. Banka umí velmi dobře své ekologické aktivity zpropagovat a "prodat". I to je důležité, protože banka pak představuje v ekologickém chování velký vzor nejen pro konkurenci, ale i své klienty.

Tištění materiálů a dokumentů banky.

V roce 2013 implementovala banka nové centrální tiskové řešení, které přineslo:

  • 44 % úsporu el.energie
  • 35 % úsporu spotřeby papíru, zavedením oboustranného tisku společně se zavedením autorizace tisku zaměstnancem

 

Banka také postupně přechází k nahrazování tištěné klientské dokumentace elektronickou, což opět znamená významnou úsporu papíru a energií.

Tisk klientských výpisů z účtů :

  • Zde je pro banku standardem oboustranný tisk
  • Zavedení elektronických výpisů  – nahrazení tisku, kde objem rozesílaných el. výpisů dosahuje dnes 30%. Plánovanou snahou banky je dosáhnout objemu el. výpisů vyšší než 50% do konce roku 2015.
  • Banka motivuje klienty banky k přechodu na el. výpisy odpuštěním poplatku za tento výpis

Spotřeba el. energie

V datových centrech snížila banka od roku 2013 spotřebu elektrické energie o 36 %  a to jak zavedením nových IT technologií tak zavedením nového chladícího systému.

Veškeré světelné zdroje v centrále banky i jejích pobočkách využívají úsporné žárovky. Investice do úsporných žárovek se tak bance i životnímu prostředí vrací v podobě výrazně nižších nákladů a spotřebované elektrické energie.

Třídění odpadu.

Ve všech pobočkách a na centrále banky je dostatečné množství třídicích nádob na odpad, zejména papír a plasty. Banka důsledně dohlíží na třídění veškerého odpadu v budovách a maximálně podporujeme ekologické chování zaměstnanců.

Úspory pitné vody

Od začátku roku 2015 přestala banka poskytovat zaměstnancům pitnou vodu v PET lahvích: jedná se o úsporu nejen finanční, ale zejména ekologickou. Bylo spočítáno, že za rok firma vyprodukovala 100 m3 a 1800 kg plastového odpadu pouze z PET lahví. Na jejich výrobu se spotřebovalo 3600 kg ropy. K tomu lez připočíst pohonné látky a energii spotřebovanou na dopravu lahví do poboček Expobank, hluk a emise z dopravy. Na toto téma si nechala banka udělat v roce 2014 interní průzkum a více než 60% zaměstnanců odpovědělo, že zrušení vody v PET lahvích uvítají nebo s ním nemají žádný problém.

Podpora ekologických aktivit a projektů

Expobank se účastní projektu Zelená firma, (http://www.zelenafirma.cz), projekt recyklace elektroodpadu ve firmách. Sběrných nádob využívá nejen firma pro ekologickou recyklaci firemního elektroodpadu, ale také ke sběru drobných elektroodpadů od zaměstnanců banky.

KOMPLEXNÍ INFORMACE O HODNOCENÍ PROJEKTU ZELENÁ BANKA NALEZNETE ZDE!

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



GEEN Zelená banka: Expobank CZ umí ekologické aktivity dobře prodat

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16299450064

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5870
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8575
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3545
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8710
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0716
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více