GEEN Zelená banka:
Komerční banka nakupuje 100 procent zelené energie


31. 07. 2015  00:35     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Společně s naším partnerem společností GEEN - General Energy, a.s. jsme spustili hodnocení bank ve vztahu k jejich ekologické odpovědnosti. Jak je v ekologii, úsporách energií a podpoře zelených zdrojů aktivní Komerční banka? 

GEEN Zelená banka: Komerční banka nakupuje 100 procent zelené energie




Hodnocení této banky se dozvíte po vyhlášení výsledků části hodnocení GEEN Zelená banka. Toto hodnocení realizuje právě náš titulární partner General Energy, a.s., která se podpoře a investicím do zelených zdrojů energie jako investor dlouhodobě a aktivně věnuje

Komerční banka patří jako velká banka do tzv. velké bankovní trojky. I navzdory svému názvu není tato banka pouze komerční, ale umí být i ekologická. Banka tak během roku uskutečňuje stovky ekologických projektů a to jak v rámci vlastní činnosti a provozu, tak v rámci dobrovolnických projektů až po financování ekologických projektů a investic.

Prezentace ekologického chování ze strany banky samotné je spíše průměrné, což je velká škoda a banka má v této činnosti dosti velké rezervy.

Společenská odpovědnost je v Komerční bance rozvíjena v oblastech ekonomické, ekologické a společenské.

Vlastní ekologicky přívětivá činnost banky

KB pravidelně sleduje dopad svých činností na životní prostředí a identifikuje oblasti, na které je třeba se zaměřit a snížit negativní vliv na životní prostředí. Spotřeba energie, produkce odpadu, počet nalétaných kilometrů, to jsou některé z ukazatelů, které Banka sleduje s cílem dosažení neutrální uhlíkové stopy. Na základě těchto hodnot pak KB vyhodnocuje objem vyprodukovaných emisí CO2 a vliv na životní prostředí. Zaměstnanci mají dále možnost si pomocí interní aplikace spočítat, jakou uhlíkovou stopu vytvářejí oni sami a rozhodnout se, jak mohou tento výsledek zlepšit.

Zapojení do ekologický projektů

Komerční banka se zapojila do projektu Zelená firma, jehož cílem je ochrana životního prostředí. Projekt zahrnuje například sběr elektroodpadu (včetně objemného firemního elektroodpadu) z provozu Skupiny i soukromých aktivit zaměstnanců, jeho svoz a ekologickou likvidaci. Dále mohou zaměstnanci třídit také recyklovatelný a nebezpečný odpad. V jednotlivých objektech banky jsou vyvěšeny informační karty „Manipulace s odpadem" s detailními informacemi o způsobu třídění odpadu na dané pobočce.

KB nakupuje 100 procent zelené energie

V rámci úspor energie KB preferuje taková technologická vybavení, která splňují ekologické podmínky (A-třída, eco ...). Používá LED žárovky a detektory pohybu tam, kde je to možné. Od začátku roku 2011 nakupuje Komerční banka od svých dodavatelů elektřiny 100 % Zelené energie. Budova centrály v Praze-Stodůlkách, která byla zprovozněna v roce 2012, byla stavěna nejen s ohledem na pracovní podmínky, ale také na okolí a životní prostředí. Jako první budova v Praze prošla certifikací BREEAM, kde dosáhla úrovně „Velmi dobrá" s 59,5 %.

Financování ekologických projektů

V oblasti produktů nabízí KB možnost financování projektů obnovitelných zdrojů prostřednictvím investičních úvěrů. Jednotlivé obchodní případy jsou vždy řešeny individuálně dle záměru klienta.

KOMPLEXNÍ INFORMACE O HODNOCENÍ PROJEKTU ZELENÁ BANKA NALEZNETE ZDE!

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



GEEN Zelená banka: Komerční banka nakupuje 100 procent zelené energie

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16237788496

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2610
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6690
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8540
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3485
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9780
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0765
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více