Ha:
Weboví recesisté chtějí přivést Jana Fischera na mizinu


03. 11. 2012  09:38     E15     komentáře (0)

Mezi Čechy značně neoblíbený bankovní poplatek za příchozí platbu chtějí někteří internetoví recesisté využít k tomu, aby s pomocí banky odčerpali peníze kandidátovi na prezidenta Janu Fischerovi.





Transparentní účet Jana Fischera je zřízen u Raiffeisen banky, která si za každou přijatou platbu odečte sedm korun. V úterý došla na tento účet první finanční podpora ve formě jedné koruny. Ve středu se našli i tací, kteří Fischerovi poslali pouhý halíř, neboť bankovní systémy takovou platbu umožňují. Za tyto dva dny tak získal Fischer 2 koruny a 3 halíře a zaplatil bance 28 korun na poplatcích.

.

VYHRAJTE APPLE IPHONE 5 A ZVYŠTE SVOU FINANČNÍ GRAMOTNOST

.

Tým Jana Fischera se na internetu nechal slyšet, že pokud přispěvatelé neuvedou datum narození a adresu trvalého bydliště, musí dle zákona o přímé volbě prezidenta republiky příspěvek vrátit. I za takovou transakci si ovšem Raiffeisen bank účtuje poplatek. Celkově by tak prezidentského kandidáta mohla přijatá a vrácená koruna vyjít na 13 korun (banka si účtuje 6 korun v případě převodu ve prospěch korunového účtu vedeného v jiné bance v ČR).

.

NOMINUJTE SVÉHO ZÁSTUPCE DO ANKETY O NEJABSURDNĚJŠÍ BANKOVNÍ POPLATEK 2012!

.

Výzva k platbě jedné koruny na účet prezidentského kandidáta se již objevila na Facebooku i na českém Twitteru spolu s hashtagem #pošletekorunufišerovi. Deník Aktuálně.cz ale již dříve informoval, že tým Jana Fischera jedná s českou pobočkou Raiffeisen banky o prominutí poplatků. Podle jednoho z blízkých spolupracovníků Jana Fischera se s bankou domluvili. Zdálo se tak, že hrozí, že by banka odpuštěním těchto poplatků prezidentského kandidáta zvýhodnila před jinými svými klienty. Ukázalo se ovšem, že od prvního listopadu banka změnila ceníky. Tým Jana Fischera to ostatně potvrdil na Facebooku: „Dovolujeme si Vás pouze upozornit, že příchozí platby na náš účet jsou od 1. 11. od poplatků osvobozeny.“ Více na: http://zpravy.e15.cz/domaci/politika/webovi-recesiste-chteji-privest-jana-fischera-na-mizinu-928857#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink



Ha: Weboví recesisté chtějí přivést Jana Fischera na mizinu

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15741971216

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více