Hodnocení porotců:
Jak hodnotili LBBW?


19. 09. 2014  00:47     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PÁTEČNÍ SERIÁL HODNOCENÍ POROTCŮ: Přinášíme vám další díl seriálu o hodnocení porotců v prvním klientském ratingu - hodnocení bank VSTŘÍCNÁ BANKA. Jedná se o hodnocení porotců vztahující se vždy ke konkrétní bance, která se projektu účastní. Tentokrát se budeme věnovat LBBW.

Hodnocení porotců: Jak hodnotili LBBW?




Hodnocení jednotlivých porotců tak čtenářům mnohem lépe pomůže pochopit a analyzovat výsledky hodnocení bank, kde hlavní složkou hodnocení je právě desetičlenná odborná porota. Tímto seriálem také prokazujeme, že náš projekt je plně otevřený, nezávislý a nebojíme se hodnocení porotců zveřejňovat tak, aby si na ně mohla jak odborná, tak laická veřejnost udělat konkrétní názor.

Tentokrát se budeme věnovat jedné z menších bank, LBBW. Tato banka se v poslední době zviditelnila zejména tím, že ji odkoupil ruský investor. Je to o to zajímavější především z důvodu, že panuje mezi zeměmi EU a Ruskem velké napětí ohledně sankcí a tak vstup ruského vlastníka do etablované tuzemské banky vyvolává mnoho otazníků. Z hlediska našeho hodnocení se jedná se spíše o méně viditelnou až neviditelnou banku, jejíž hodnocení je spíše pod průměrné.

Hodnocení bank dle poroty za 1. čtvrtletí roku 2014 v procentech:

Banka

Hodnocení poroty

Air Bank

72,21

Citibank

50,57

Česká spořitelna

75,43

ČSOB

69,14

Equa bank

64,71

Fio banka

77,29

GE Money Bank

71,21

Komerční banka

71,71

LBBW Bank

54,43

mBank

62,07

Poštovní spořitelna

63,86

Raiffeisenbank

63,71

UniCredit Bank

75,5

Sberbank

72,5

Zuno

55,79

 

Otakar Schlossberger - první finanční arbitr ČR a vysokoškolský pedagog tuto banku hodnotí takto: 

Opět banka střední až menší velikosti na poměry ČR s poměrně strohou pobočkovou sítí. Nicméně pokud má dobře propracovanou možnost dálkového přístupu, může to být velmi vstřícné pro klienty. Jedná se o universální banku pro veškerou klientelu. Všechny potřebné informace jsou k dosažení. Sazebník pro občany je dobře strukturován, ale již tak se stává poměrně rozsáhlým. Na veřejnost se dostaly informace o tom, že banka je k prodeji, což asi nepřispívá tolik k důvěře klientů.
Banka má poměrně rozsáhlou společenskou odpovědnost……. Charita, vzdělávání a kultura. Nic výrazného mne však nezaujalo ani v tomto období, proto nechávám hodnocení na úrovni mého posledního hodnocení.

Jan Klička - vedoucí redaktor a zástupce našeho mediálního partnera Denik.cz hodnotí banku takto:

Hlavní novinkou je změna vlastníka. Z německé banky se stane banka ruská. Kdyby to fungovalo jako v případě Sberbank alias bývalé Volksbank, těžit z toho může český zákazník, protože se dá očekávat atraktivní nabídka lákající nové klienty.

Martina Hedvičáková - vysokoškolský pedagog a odborník na bankovnictví

Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) prodala svoji 100% dceřinou pobočku, LBBW Bank CZ a.s. Kupujícím je ruská banka Expobank, LLC.

Miroslav Zeman - redaktor serveru BankovniPoplatky.com a advokát hodnotí banku takto:

Banka v podstatě pouze realizovala své jednotlivé marketingové akce a kampaně. Žádný podstatný produktový posun u této banky nenastal a to již druhé čtvrtletí po sobě.

Minulá hodnocení dalších bank naleznete ZDE!



Hodnocení porotců: Jak hodnotili LBBW?

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12454685840

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3210
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4030
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8690
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5540
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8400
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0907
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více