Home Credit v roce 2012 půjčil 8,9 miliardy korun


21. 01. 2013  14:35     tz     komentáře (4)

Finanční společnost Home Credit a.s. (Česká republika) půjčila v roce 2012 svým klientům celkem 8,9 mld. Kč. Ve srovnání s předchozím rokem jde o nárůst 2 %. Úspěšných výsledků dosáhl Home Credit především díky stále rostoucí oblibě kreditních karet, ale i zájmu o hotovostní půjčky a autoúvěry.

Home Credit v roce 2012 půjčil 8,9 miliardy korun




„Letošních výsledků si cením zejména s ohledem na celkovou situaci na trhu, v níž jsme do roku 2012 vstupovali. I přes problémy české ekonomiky, pokles spotřebitelské poptávky a vysoké konkurenci jsme dokázali růst a vyrovnat se našim konkurentům nejen mezi nebankovním společnosti, ale i bankám,“ hodnotí obchodní výsledky generální ředitel Home Creditu David Bystrzycki.

Konkurovat se podle Bystrzyckého daří především díky širší nabídce produktů, z níž si vyberou různorodí klienti. „Zároveň se ale snažíme o jejich maximální srozumitelnost a co nejjednodušší použití. Naší výhodou je schopnost rychle reagovat na změny na trhu. Například ve chvíli, kdy  jsme zaznamenali pokles zájmu o úvěry v místě prodeje, které lidé znají jako nákupy na splátky, rozhodli jsme se jim nabízet kreditní karty. Jsou pro něj výhodnější a hlavně rychlejší, protože nemusí pokaždé žádat znovu. A tahle strategie jednoznačně zafungovala,“ dodává generální ředitel.

Právě kreditní karty zažívají velmi dobré období a rostou vysokým tempem. V roce 2012 poskytl Home Credit jejich prostřednictvím o 23% více peněz než vloni. „Trend elektronizace peněz je nezpochybnitelný. Před pěti lety se mnozí lidé bránili platbám kartou, protože byly pomalé a nehodily se pro drobné platby. Situace se rychle mění a dnes jsou karty, v našem případě ty kreditní, klíčovou oblastí,“ vysvětluje Bystrzycki. Na úspěchu kreditek mají zásadní podíl také obchodní partneři, zejména obchodní řetězec Tesco, kde Home Credit zajišťuje kompletní nabídku finančních služeb.

Rok 2012 byl úspěšný v oblasti neúčelových hotovostních úvěrů. V meziročním srovnání vzrostly o 1 % v objemu nové jistiny. Dařilo se hlavně telefonní půjčce, která tvoří základní kámen hotovostních úvěrů. K dobrým výsledkům pomohl nový komunikační koncept, který Home Credit spustil v červenci loňského roku. Nejviditelnější změnou byly nové televizní reklamní spoty právě na telefonní půjčku. Změn ale bylo více. Se začátkem léta se změnil i web společnosti, přes nějž mohou zájemci žádat o online půjčku. I díky novému webu vzrostl objem poskytnutých peněz přes online kanál na téměř dvojnásobek.

Čtvrtým obchodním pilířem Home Creditu jsou úvěry na financování automobilů, které i v roce 2012 dále rostly. „Vzhledem k tomu, že prodeje ojetých automobilů byly silně zasaženy problémy s registry vozidel, které podle statistik registrací v létě spadly až o 80 %, jde o dobrý výsledek. Pokud se v příštím roce podobná situace nebude opakovat, vyhlídky v této oblasti jsou velmi nadějné,“ uzavírá David Bystrzycki.

V roce 2013 se společnost chce zaměřit především na otevírání nových odbytových kanálů. Velký potenciál stále nabízí internet a eshopy. Jako velmi dobrá cesta se ukázalo i rozšiřování nabídky služeb, například Cash on Card neboli možnost převedení peněz z kreditní karty na běžný účet klienta. Společnost má také v plánu zavést komplexní nástroj marketingové segmentace, který umožní detailněji poznat potřeby klientů a nabídnout jim produkty šité přímo na míru.



Home Credit v roce 2012 půjčil 8,9 miliardy korun

Diskutovat (4)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12593925360

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více