Home Credit začal nabízet online půjčku


01. 12. 2010  17:50     Eva Řimnáčová     komentáře (0)

Online půjčka je nový úvěrový produkt, který na trh uvádí Home Credit, jeden z lídrů spotřebitelského financování v ČR. Na webových stránkách společnosti mohou zájemci požádat o hotovostní úvěr do výše 150 tisíc korun se splatností až 84 měsíců. Vyplnění údajů k posouzení žádosti zabere zhruba deset minut a žadatel se ihned po odeslání údajů dozví, zda mu půjčka byla předběžně schválena. Internet zažívá v posledních letech raketový vzestup a i jeho význam jako prodejního kanálu se výrazně zvyšuje.





Internet lidé využívají nejen k vyhledávání informací o jednotlivých nabídkách, jejich srovnání, ale právě i pro samotné vyřizování půjček. Home Credit zatím využíval internetové kampaně a žadatelé také mohli zanechat kontaktní údaje na webových stránkách Home Creditu. Posléze jim zavolal operátor, který s nimi projednal žádost po telefonu. „V posledním roce se internet stal číslem jedna mezi prodejními kanály. Tím jsme si ověřili, že lidé už nechtějí pro půjčku nikam chodit a trávit desítky minut na pobočkách finančních institucí, dávají přednost vyřízení formalit jednoduše z pohodlí domova,“ vysvětluje důvod zavedení online půjčky marketingový ředitel Home Creditu Jakub Petřina.   Ve webové aplikaci na stránkách www.homecredit.cz si zájemce nejprve vybere výši úvěru, délku splatnosti a další volitelné služby jako je například pojištění. V dalších krocích pak vyplňuje zhruba čtyřicet osobních, kontaktních a finančních údajů, které vstupují do schvalovacího procesu. „Na základě poskytnutých informací vyhodnocujeme pravděpodobnost, s jakou bude zájemce půjčku splácet. Hledíme zejména na pravidelný příjem, který je základním předpokladem pro poskytnutí půjčky,“ uvádí Jan Oplatek, produktový manažer Home Creditu. Zadá-li klient všechny požadované údaje, na poslední straně se mu zobrazí v rekapitulaci ještě jednou. Ihned po jejich odeslání se pak dozví, zda mu Home Credit půjčku předběžně schválil. Posléze jsou zadané údaje ještě ověřovány.   Orientace v aplikaci je jednoduchá a intuitivní. Ve všech fázích vyplňování žádosti má zájemce stále na očích základní parametry půjčky, které může kdykoliv změnit. U většiny políček najde nápovědu, která specifikuje, jaký údaj je potřeba zadat. Pokud se zmýlí a napíše informaci např. ve špatném formátu, program ihned upozorní na chybu. K dispozici je žadatelům i telefonní číslo, kam mohou kdykoliv v průběhu vyplňování zavolat a nechat si poradit. „Vedle přehlednosti jsme při vytváření aplikace kladli důraz i na bezpečnost – ověření identity žadatele tak probíhá formou sms na číslo, které v žádosti uvede, sám klient musí vyplnit náhodně vygenerovaný kód a po schválení úvěru je klient kontaktován ještě emailem,“ přibližuje Jan Oplatek.     Úvěrovou dokumentaci posléze klientovi doručí pošta nebo mu bude zaslána emailem. Poté, co jednu kopii dodá zpět do Home Creditu, obdrží peníze na svůj běžný bankovní účet.   Parametry online půjčky od Home Creditu  
  • Výše úvěru 10 – 150 tisíc korun
  • Splatnost 10 – 84 měsíců
  • Roční úroková míra od 12,61 %
  • RPSN od 13,4 %
  • Vedení úvěrového účtu: 49 Kč/měsíc
  • Možnost změny výše splátky v průběhu splácení: 10 Kč/měsíc
  • Zdarma vyřízení úvěru a jeho předčasné splacení
  • Zdarma měsíční výpis emailem
  • Možnost emailového upozornění nadcházející splátky
  • Bez ručitele
  • Možnost pojištění úvěru


Home Credit začal nabízet online půjčku

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16295766784

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5870
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8575
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3545
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8710
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0716
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více