Honza, 38 let - Naletěl nájemcům. Platí za ně desetitisíce


03. 03. 2016  00:19     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KAZUISTIKA - PRAVDIVÉ PŘÍBĚHY REÁLNÝCH LIDÍ: Honza si koupil za peníze naspořené z příjmů ze zahraničního zaměstnání byt. Tento byt pořídil za účelem svého zajištění pro dobu, až se vrátí ze zahraničí zpět a sníží se mu příjmy. Nájemce kterému byt pronajal však jeho plány změnil. ČTĚTE DÁLE!

Honza, 38 let - Naletěl nájemcům. Platí za ně desetitisíce




Honza byt na pronájem dokonce zrekonstruoval a opravil. Následně pak přes realitní kancelář, které zaplatil tučnou provizi jednoho měsíčního nájmu, našel nájemníka. Nájemník vypadal v rámci možností normálně. Uzavřeli tedy spolu nájemní smlouvu, kterou si kutil Honza sám připravil dle vzorů stažených na internetu. Byly předány klíče od bytu, sepsány stavy a Honza už se jen těšil na vydělané nájemné.

První měsíc skutečně nájemné na účet Honzy dorazilo. Vše bylo v pořádku. Následně nájemce uhradil i dalších šest měsíčních nájmů. Poté nájemce Honzovi sdělil, že se k němu do bytu nastěhuje družka se dvěma dětmi. Honzovi se to sice moc nelíbilo, ale říkal si, že i nájemce má právo na rodinný život, tak proč ne. Zálohy za služby spojené s bydlením Honza ponechal na současné úrovni s tím, že se o dalším rozhodne až po prvním vyúčtování.

Po dalším zaplaceném nájmu však už nájemce nezaplatil. Nereagoval ani na urgence a výzvy Honzy, který mu je začal zasílat písemně. Honza byl zoufalý. Ačkoliv každý měsíc posílal peníze na zálohy na služby, od nájemce mu nic nechodilo. Nakonec dal Honza nájemci výpověď. Krátce po začátku nového roku a po dalším nezaplaceném nájmu se nájemce skutečně se svou rodinou vystěhoval. Přenechal tak Honzovi byt, jak to říci, v trošku poškozeném a špinavém stavu. Ve stěnách díry po hmoždinkách, špinavé zdi, nevymalováno. I tak byl ale Honza rád, že se nájemníka zbavil. Vše už vypadalo dobře a vypadalo to, že i ztráty Honzy jsou konečně u konce. Jak se Honza mýlil.

Nově už Honza našel dalšího nájemce, tentokrát starší paní, která nájemné a všechny související platby už řádně platila. Honza také po poslední negativní zkušenosti s nájemníkem navštívil právníka a nechal si zpracovat konečně kvalitní nájemní smlouvu.

S příchodem dubna dorazila Honzovi obálka od správcovské společnosti. Po otevření Honza zjistil, že se v obálce nachází vyúčtování. Jako magnet přitáhla Honzovu pozornost červená částka nedoplatku za užívání bytu - 56 000 korun. Honza koukal na tu cifru jako na zjevení. Na správcovské společnosti mu částku potvrdili a prokázali provedenými vyúčtováními. Důvodem nedoplatku byla především nadměrná spotřeba teplé vody, se kterou se muselo v bytě plýtvat ve dne v noci. Dle tvrzení sousedů bylo z bytu slyšet neustále se napouštějící vanu teplou vodou, křičení a cákání dětí.

Téměř roční pronájem minulého nájemce se tak pro Honzu změnil v jasnou ztrátu a prodělek. Honza se už naštěstí poučil. Má zpracovanou kvalitní smlouvu, poměrně vysokou kauci a pravidelně hlídá spotřebu svého nájemce monitorováním měřiče teplé vody. Snad už se podobná situace nebude nikdy opakovat. To už by bylo lepší byt prodat.

DALŠÍ PRAVDIVÉ PŘÍBĚHY REÁLNÝCH LIDÍ NALEZNETE ZDE!



Honza, 38 let - Naletěl nájemcům. Platí za ně desetitisíce

Diskutovat (0)