Hromadné vymáhání poplatků - o své peníze byste měli zabojovat!


08. 03. 2013  00:18     BP.com     komentáře (1)

Stále pokračuje možnost zapojit se do HROMADNÉHO VYMÁHÁNÍ POPLATKŮ ZA VEDENÍ ÚVĚROVÉHO ÚČTU (klikněte zde), proto vám přinášíme několik příběhů klientů, kteří nelenili a o své peníze se u bank přihlásili. V úvodu jsou pro komplexnost uvedeny nejčastější dotazy k danému tématu – týkají se nákladů na zapojení z pohledu klienta.

Hromadné vymáhání poplatků - o své peníze byste měli zabojovat!




NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY:

Kolik mě tato služba bude stát?

Klienta tato služba nebude stát ani korunu (kromě soudního poplatku, pokud se vůbec dojde až k soudu – u sporu do 10 tisíc je to 400 Kč, do 20 tisíc je to 800 Kč).

Z hlediska odměny pro advokáta nerozumím bodu 2 v plné moci…

Bod 2 je v plné moci právě z toho důvodu, aby byla vyloučena možnost, že by klient musel zaplatit odměnu advokátovi z úvěrových poplatků, které mu byly vymoženy. Po bance totiž nebude požadováno pouze vrácení úvěrových poplatků, ale také zaplacení nákladů spojených s jejich uplatněním. Klient proto dostane veškeré vymožené poplatky - a odměna advokáta pak bude hrazena z peněz, které banka zaplatí nad rámec vymožených poplatků.

V praxi velmi často dochází k tomu, že náhrada nákladů právního zastoupení přiznaná soudem vítězné straně je nižší, než odměna, kterou má klient zaplatit advokátovi podle advokátního tarifu. Účelem bodu 2 plné moci je proto zajištění toho, že klient nebude muset z vrácených poplatků doplácet na právní služby.

PŘÍBĚHY KLIENTŮ:

1.

Dobrý den,

chci se s Vámi podělit o rozčarování z poplatků v Hypotéční bance. Po otevření vyúčtování jsem zjistila, že měsíční poplatek 150 Kč bance nestačí na pokrytí nákladů s vedením účtu a odesláním potvrzení pro daňové účely, o zaplacených úrocích za rok. Takže si účtuje vše ještě samostatně:

  • popl. -potvrzení o výši úroku -82,60 + DPH 21% -17,40
  • platba z jiné banky
  • splátka úroku
  • splátka jistiny
  • poplatek za obraty na účtě - poplatek za 3 ks po 5,- CZK
  • poplatek za správu úvěru -150,00

S pozdravem

M. K.

2.

Dobrý den vážení,

chci Vám napsat moji skutečnost se stavební spořitelnou Wüstenrot. Mám u spořitelny stavební spoření uzavřené před rokem 2006. Za rok 2012 byly poplatky pro všechny za vedení účtu 20,- Kč za měsíc.

Podle nového sazebníku úhrad platného od 1. 1. 2013 je měsíční úhrada za vedení účtu od 20,- až 50,- Kč. Dne 6.2.2013 jsem poslal bance dotaz "proč jsou různé poplatky, když práce s účtem bude asi stejná?" Do dnešního dne nedostal žádnou odpověď.

S pozdravem

L.H.

3.

Dobrý den,

jen bych chtěla upozornit na zajímavý krok GE Money bank v souvislosti s vymáháním poplatků – v loňském roce jsem na tuto banku posílala výzvu k vydání poplatků a toto bylo zamítnuto, taktéž v letošním roce.

Při kontrole bankovního výpisu jsem ale zjistila, že mi bylo na účet připsáno 400,- VS stejný jako má hypotéka. Po sáhodlouhém pátrání, o co se jedná, mi bylo sděleno, že jsou to poplatky vrácené na základě mé výzvy. Tyto vrácené poplatky samozřejmě budu vracet – jen potřebuji od banky získat číslo účtu, protože vrátit je na stejný účet nejde.

S pozdravem

L.



Hromadné vymáhání poplatků - o své peníze byste měli zabojovat!

Nesrovnalosti v plné moci
Při podrobném pročítání plné moci uvedené na stránkách iniciativy JDETO.DE, bankovnipoplatky.com a p...
Diskutovat (1)