HSBC rozjíždí pobočky


09. 01. 2008  11:05     Olga Skalková     komentáře (0)

Největší evropská banka HSBC, která dosud funguje v Česku jen pro firmy, chystá první pobočky s běžnými bankovními službami. Zprvu má v hledáčku bohatší Čechy s úsporami či investicemi v hodnotě od milionu korun, postupně ale plánuje služby rozšířit.

"HSBC začne za pár týdnů nabízet nové služby Premier, určené klientům s vysokými příjmy. Teď budujeme kvůli tomu dvě nové pobočky. Ve druhé polovině roku k nim přibudou jedna nebo dvě menší provozovny. Tím by ale naše expanze neměla skončit," řekl HN šéf HSBC v Česku František Kopřiva.

Podrobnosti nesdělil s tím, že způsob expanze je stále ve stadiu úvah. První pobočky budou v Praze, v paláci Křižík a Gestin.

Podle informací HN má mít HSBC malé kiosky na frekventovaných místech, a tam pomocí "chytřejších" bankomatů zařizovat i posílání příkazů a ukládání peněz. Kopřiva popřel, že by mělo jít o start masového retailu a nástup banky do hypermarketů. V minulosti se HSBC snažila koupit banku, zajímala se mimo jiné o Živnobanku a eBanku.

Boj o movitější Čechy tak přitvrdí. Nedávno vstoupila na český trh švýcarská Lombard Odier a zviditelnit se chce německá Sal.Oppenheim a Banque Privée Edmond de Rothschild Europe.



HSBC rozjíždí pobočky

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16444558112

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více