Hyde Park:
Absurdní poplatky už nejsou problém, říká čtenář. Souhlasíte?


03. 02. 2015  00:47          komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Čtenář Korel v naší diskusi reagující na vyhlášení dalšího ročníku ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek kritizuje anketu jako nepotřebnou. Dle něj už poplatky nejsou problém.

Hyde Park: Absurdní poplatky už nejsou problém, říká čtenář. Souhlasíte?




Vychází z toho, že na trhu již existuje velké množství nízkonákladových, levných bank, které neuplatňují žádné polatky na základní bankovní služby, nebo jsou tyto polatky velmi nízké. Stejně tak se přizpůsobují tomuto trendu i banky velké, které například zřizují bežné účty bez poplatků. Anketa tak má být za této situace zbytečná.

Komentář čtenáře Korela:

Anketa o nejabsurdnější bankovní poplatek už nemá přece žádný smysl. Organizátor by se měl nad sebou trošku zamyslet a zamyslet se taky nad tím, zda má nějaké nové téma, nebo chce i nadále využívat neaktuálních, primitivních antipadií lidí k poplatkům nebo jakýmkoliv jiným povinným platbám. Teď už jsme přece úplně v jiné situaci, než před deseti lety. Banky nedrží poplatky uměle nahoře. Máme tu x nízkonákladových bank. Kdo nechce platit jakékoliv poplatky, ať si najde alternativu a přejde ke konkurenci. Nemusíme přitom lidem říkat, že nějaký poplatek je fajn a některý už je absurdní, nebo dokonce nejabsurdnější. Časy se změnily a to by si měl uvědomit i organizátor tohoto zombie ankety. Anketa už není aktuální, neodpovídá reálné situaci na trhu a spíš slouží k očerňování bank za to, že mají nějaké poplatky.

Reakce našeho redaktora:

Dobrý den, s Vaším názorem a postojem absolutně nesouhlasíme. O tom, že téma poplatků bank je stále velmi živé a aktuální svědčí rostoucí zájem čtenářů o tuto anketu. Každým rokem se tento zájem dokonce zvyšuje a počet účastníků ankety představuje několik desítek tisíc. Sami lidé přitom nominují své nejabsurdnější poplatky. Organizátor tak dává tímto způsobem především iniciativu samotným čtenárům a klientům bank, aby sami navrhli a sami si zvolili poplatek, který je pro ně skutečně absurdní. Role organizátora je skutečně pouze organizační. Nic konkrétně neovlivňujeme. Vše je v režii občanů a třeba i Vás. 

Nesouhlasíme ani s hodnocením zbytečnosti ankety. Ano, máte určitě pravdu, že doba se změnila a i situace v oblasti poplatků je jiná, než tomu bylo před deseti lety. Jenže nesmíte zapomínat, že velkou úlohu v kultivaci tohoto prostředí a odborání mnohých poplatků měla i právě tato iniciativa, která výrazným způsobem zvýšila zájem občanů a klientů bank o tuto problematiku. Lidé tak přestali být pasívními adresáty jakýchkoliv popatků, které prostě museli přijmout, ale stali se aktivními účastníky trhu, kteří mají právo svými preferencemi a přáním ovlivnit situaci na trhu a prosadit svůj zájem. 

I to je mimo jiné výsledek naší dlouhodobé činnosti ve které hodláme i nadále pokračovat. Stále totiž a to i dle názoru klientů bank, máme na trhu mnoho poplatků, které můžeme nazvat absurdní. 

ANKETY O NEJABSURDNĚJŠÍ BANKOVNÍ POPLATEK SE MŮŽETE AKTIVNĚ ZŮČASTNIT ZDE!



Hyde Park: Absurdní poplatky už nejsou problém, říká čtenář. Souhlasíte?

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15607479584

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více