Hyde park - Banky si žijí nad poměry. Zaměstnávají stále víc úředníků


11. 10. 2016  00:16          komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL HYDE PARK: Čtenář kritizuje naše banky, za jejich rozmařilost a zvyšování poplatků, kdy na druhé straně vyhazují prostředky za zbytečné zaměstnance, které pak v podstatě živí klienti těchto bank. ČTĚTE DÁLE!

Hyde park - Banky si žijí nad poměry. Zaměstnávají stále víc úředníků




Čtenář reaguje na informace, podle kterých se za posledních pět let zvýšil počet zaměstnanců v bankovním sektoru o 1900. Zatímco v roce 2001 zaměstnávaly banky 39 200 zaměstnanců, v roce 2016 jich bylo už více než 41 200. Počet zaměstnanců bank se tak během pěti let zvýšil o necelých pět procent.

Komentář RadkaZab:

Přesně tak, reaguju na to, že banky nabraly nové úředníky a přitom to na jejich službách nejde vůbec poznat. Kde ti lidi jsou? Když jsou fronty na naší pobočce, jsou tam otevřeny dvě přepážky a hotovo. Jako jestli banky vyhazuje naše peníze tím, že platí zbytečný úředníky zahrabaný v kancelářích, tak to je síla. Musíme platit pořád nějaký poplatky, úroky atd. aby to pak banky vyházely a z našich peněz platily zbytečný lidi, kteří stejně nic neudělají. Tomu se říká umělá zaměstnanost. Kdyby radši tihle lidi šli ke stroji, aby opravdu něco nového vytvořili, bylo by to mnohem lepší a přínosnější. Díky za pozornost.

Reakce našeho serveru:

Dobrý den, nárůst počtu zaměstnanců u bank vidíme na rozdíl od Vás spíše pozitivně. Bankovní sektor je poměrně kvalifikovaný a výnosný druh služeb a zaměstnanci tak získávají velmi dobré a dobře placené zaměstnání, kde se musí neustále vzdělávat. Bankovnictví tak přispívá ke zvyšování zaměstnanosti a to v lukrativních postech, což musíme ocenit. Pracovník v bankovním sektoru vykazuje rozhodně vyšší produktivitu, než je tomu v jiných sektorech tuzemské ekonomiky. Je také vidět, že se bankovnictví daří. A vezměte to i z druhé stránky věci. Je přeci lepší, když banky zaplatí zde v České republice své zaměstnance, i kdyby jich bylo poněkud více, než aby peníze rovnou poslali ve formě dividend do zahraničí. Byli bychom tak rádi aby banky vytvářeli ještě více takto kvalifikovaných a dobře placených míst. Je také třeba připomenout, že nárůst zaměstnanců v bankovním sektoru jako celku zajistily spíše nízkonákladové, nové banky, které vstoupily na trh právě před pěti až šesti lety. Tyto banky zaměstnance nabíraly, zatímco ty velké  spíše propouštěly a optimalizovaly svou pobočkou síť. 

Nárůst počtu zaměstnanců v bankovním sektoru tak vítáme a kéž by těchto pracovních míst bylo i do budoucna více.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE NAŠICH ČTENÁŘŮ A REAKCE NAŠEHO SERVERU NALEZNETE ZDE!



Hyde park - Banky si žijí nad poměry. Zaměstnávají stále víc úředníků

Diskutovat (0)