Hyde park:
Bude už konečně vláda?


20. 02. 2018  00:08     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Čtenář doufá, že už konečně bude ustavena stabilní vláda. Otázkou je, jaká vláda to bude. Problém je, že většina stran by ráda zůstala v opozici a na vládě se nijak nepodílela.

Hyde park: Bude už konečně vláda?




Málokdy se stává, aby byl o opozici takový zájem, jako právě po těchto volbách. Téměř všechny strany, kromě ANO se vydali více či méně do opoziční lavic. Spojuje je odpor proti nejsilnější straně ve sněmovně a odpor vůči jejímu předsedovi, který je aktuálně také trestně stíhaný a tedy je vítaným předmětem kritiky. To všechno zastiňuje skutečnost, že by mělo jít všem zejména o Českou republiku a její občany a to bez vlády a řádné správy země bohužel nepůjde.

Komentář Rodriqueze: 

Tak máme sjezd ČSSD za sebou a mělo by se začít vyjednávat. Jsem ale v rozpacích z výsledků toho sjezdu. Jakési lavírování a nejednoznačnost mě rozlaďuje. Už mě to bezvládí také nebaví. Máme tu vládu v demisi, nemůže v podstatě přicházet se zásadními změnami a je to takové vládnutí napůl, nebo vládnutí udržovací a to je špatně. Díky "odpovědnosti" stran, které jsme si bohužel zvolili v takovém množství, stojíme na místě a čekáme kdo uhne jako první. Buď opoziční strany, které budou muset akceptovat stíhaného přesudu vlády, nebo ANO tím, že nominuje jiného člověka, jako přesedu vlády a tím spustí boj ostatních stran o pozice v nové koalici. Opravdu nevím jak je pro důchodce, učitele, lidi ve státní správě důležité jestli je předseda vlády trestně stíhaný nebo ne, když i velká část z nich pochybuje o jeho vině. Důležité pro ně dle mého názoru je, aby se měli lépe a někdo tuto zemi někam vedl a měnil ji k lepšímu. 

Reakce našeho serveru:

Váš pohled je velice zajímavý. Jsme téhož názoru, že Česká republiky by neměla přešlapovat na místě, ale mělo by co nejrychleji docházet k dalším pozitivním změnám a reformám. Česká republika je na tom z ekonomického i finančího hlediska velmi dobře, ale to se může velmi rychle změnit. Proto by se měl začít řešit program nové vlády a její schopnost realizovat a prosazovat změny ke kterým se zaváže, nikoliv řešit jednotlivé osobnosti a jejich problémy třeba i s trestním stíháním. I trestní stíhání znamená pouze názor nějakého policisty na jednání člověka a zda toto jednání považuje za možný trestný čin či nikoliv. Názor jednoho člověka zainteresovaného i z hlediska možného postupu a prestiže na trestní stíhání člověka s důvěrou statisíců lidí, by neměl poškozovat ve svém důsledku celou Českou republiku.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE NAŠICH ČTENÁŘŮ NALEZNETE ZDE!



Hyde park: Bude už konečně vláda?

Diskutovat (0)