Hyde park:
Češi jsou nejnezdravějším národem a nejzdravější jsou..


03. 10. 2017  00:29     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Podle Britského průzkumu, který vyhodnocoval údaje ze Světové zdravotnické organizace jsou Češi nejnezdravějším národem na světě. Za námi se umístili i Slováci, Rusové, nebo Poláci.

Hyde park: Češi jsou nejnezdravějším národem a nejzdravější jsou..




Dále se v první desítce umístili také Američané, jejichž populace má 35 procent obézních lidí. Průzkum hodnotil míru spotřeby alkoholu, cigaret a podíl populace nadváhou, nebo přímé obézních lidí. Právě z tohoto průzkumu vyšli Češi jako nejnezdravější. Průzkum kritizuje náš čtenář, který se podivuje nikoliv nad výsledky naší země, ale spíše nad opačným koncem žebříčku. Kdo je tedy dle studie nejzdravější?

Komentář Hajka:

Tak jsme vážení přátelé nejnezdravější zemí na celém světě. Vypijeme nejvíc alkoholu, vykouříme hodně cigár, a žereme jak nezřízení a samé tučné věci. Hlavně že se kritizuje zákaz nezdravých jídel na školách, ale to není důležitý. Je mi jasný, že životospráva lidí tady v ČR je hrozná. Lidi se cpou nezdravými levnými menu na oběd, nehejbou se a děti vyrůstají na brambůrkách. Výsledkem ale zatím je, že se pořád zvyšuje věk dožití, což je docela zajímavý. Ale víte kdo je nejzdravější? Četli jste to? Nejzdravějším národem je Afghánistán! Jako fakt. Afgánci jsou nejzdravější národem na světě, a pak taky nějaká Nigérie apod. No když se hodnotí podíl obézních lidí, tak tam kde opravdu nemají co jíst, bude jejich podíl minimální, ale jestli právě tohle je možný hodnotit jako zdraví lidí to fakt nevím. Afghánistán je taky drogová velmoc, samé makovice. Zabývala se zpráva také rozsahem užívání drog? Myslím, že pak by ta studie dopadla úplně jinak. Takže slyšte, nejzdravější lidi jsou tam, kde nemají co jíst, a kde trpí nouzí a hladem. Tam kde je blahobyt a dostatek, tak tam jsou nejnezdravější. Pokud se tedy chcete dožít vysokého věku, přestěhujte se do Afghánistánu, a když vás tam Taliban nezastřelí, možná se snad té stovky dožijete.

Reakce našeho serveru:

Máte velmi vtipný a zajímavý postřeh. Studie se skutečně zřejmě zabývá pouze omezenými kritérii a tak ty výsledky nebudou úplně průkazné. Upřímně řečeno, také nás překvapilo, že nejzdravějším národem by měli být právě Afghánci, nebo národy v centrální Africe. Pokud by studie brala v úvahu i vyspělost lékařské péče, a z toho plynoucí naděje na dožití, asi by celá studie vyšla úplně jinak. Myslíme si, že Češi nejhorší na světě nebudou. Například Maďaři mají ještě více nezdravou kuchyni a vyšší výskyt rakovinových onemocnění, stejně jako větší podíl oběhových nemocí. Nicméně to neznamená, že bychom měli být se současným stavem spokojení. Skutečně bychom o své zdraví měli více dbát. Tím pomůžeme nejen sobě a svému vlastnímu zdraví, ale také ušetříme mnoho peněz jak za zbytečně a nadměrně konzumovaný alkohol a cigarety, tak i za zbytečně vynaloženou lékařskou péči.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE A PŘÍSPĚVKY NAŠICH ČTENÁŘŮ NALEZNETE ZDE!



Hyde park: Češi jsou nejnezdravějším národem a nejzdravější jsou..

Diskutovat (0)