Hyde park - Církev žaluje kraje a obce o majetek a přesto pobírá finanční náhrady


07. 06. 2016  00:59     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Komentátor kritizuje počínání církví, které dostávají miliardy korun na finančních náhradách za nevydaný majetek a přesto žalují kraje a obce, jejich majetek do restitucí nepatří o stamilionové majetky. Jak je to možné? ČTĚTE DÁLE!

Hyde park - Církev žaluje kraje a obce o majetek a přesto pobírá finanční náhrady




Smyslem vyčíslení nároku církví na finanční náhrady za nevydaný majetek je, aby církve získali peníze za majetek, který jim patřil a který nemohl být vydán například z důvodu, že je nyní vlastní kraje, obce nebo soukromé osoby. Za tento nevydaný majetek byla vyčíslena konkrétní náhrada, kterou církve už pobírají. I přesto církve žalují kraje a obce či jiné soukromé osoby o stamilionové majetky s tím, že tento majetek neměl být těmto organizacím od státu vydán a měl být blokovaný.

Komentář Jurina Š.:

Jsem znechucený přístupem církví. Takhle chtějí být církve atraktivní pro veřejnost i jednotlivce? Od kdy má jít církvím hlavně o peníze a zasahovat do života nevinným lidem a připravovat je o majetky? Církve bohužel vstupují do nového věku mamonem a s honbou za ziskem. Na tom by nebylo nic divného, kdyby nešlo o peníze náš všech, nebo o peníze obyčejných lidí, kteří se ničeho nezákonného nedopustili. Církve dostávají až 60 miliard náhrad za nevydaný majetek, tento majetek mají lidi, kraje a města nebo vesnice. Náhradu přitom mají dostat církve za veškerý tenhle majetek, i za ten tzv. nezákonně převedený, protože v době vypočítávání náhrady se tohle neřešilo. Teď se církev rozhodla se obohatit. Žaluje lidi a další, že majetek jim nepatří, protože ho koupili nebo dostali v rozporu se zákonem, i když měl být údajně blokován. A chtějí tedy vydávat majetek, který už jim byl nebo bude vyplacen v náhradách? Co je to za totální nesmysl a špinavost? Co to je za zákon, který tuneluje náš stát? Ok, ať se církvím vrátí tedy tenhle žalovaný majetek, ale stát jim o to sníží náhrady za nevydaný majetek. Je to jasný, logický a spravedlivý. A z této úspory se uhradí náhrada škody lidem, kteří o majetek díky milosrdenství církve a bližního přišli. 

Rekce našeho serveru:

K tomuto názoru se nemůžeme jinak než připojit. Skutečně je restituční zákon v tomto velmi nejasný a zmatečný. Propašováním doložky o žalobách na majetek, který byl převeden, v rozporu se zákonem dostaly církve právo získat majetek, který skutečně dostat neměly a který je již započítán ve finančních náhradách, které ale stát snižovat nemůže. Ani přístup státu se nám v tomto nelíbí. Změnit zákon mohou prý pouze v případě, kdy se na tomto dohodnou s církvemi, ale jak se mohou dohodnout na něčem co je pro stát vyloženě a hrubě nevýhodné a naopak pro církve mimořádně výhodné? Stát nebude s věcí nic dělat ani v případě, kdy se text zákona ukáže jako zjevně nevýhodný a nespravedlivý pro náš stát?  To jsou všechno otázky, na které musí odpovědět naše vláda a parlament. V opačném případě se skutečně může dít na všech obyvatelích naší země křivda a to důvěru v církve rozhodně nezvýší.

 

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE NAŠICH ČTENÁŘŮ NALEZNETE ZDE!

 



Hyde park - Církev žaluje kraje a obce o majetek a přesto pobírá finanční náhrady

Diskutovat (0)