Hyde park - Co udělat se přebytkem rozpočtu 62 miliard korun?


17. 01. 2017  00:59     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Co udělat s rekordním rozpočtovým přebytkem za rok 2016, který činí více než 62 miliard korun? Utratit, nebo z něj uhradit staré dluhy? ČTĚTE DÁLE!

Hyde park - Co udělat se přebytkem rozpočtu 62 miliard korun?




Na úvod připomínáme, že státní rozpočet České republiky skončil za rok 2016 s rekordním přebytkem, který činil více než 62 miliard korun. Nyní se rozhoduje jak se s tímto velmi vysokým přebytkem rozpočtu naloží. Zatímco ministr financí Andrej Babiš navrhuje přebytek použít na úhradu starých dluhů, resp. jejich části, protože celkový státní dluh činí aktuálně více než 1,6 bilionu korun, premiér Sobotka navrhuje použít částku na budoucí výdaje důchodového účtu.

Komentář FlekaP52:

Je úplně nemístné, aby se takhle handlovalo s přebytkem rozpočtu z roku 2016, jako předvádí současní mocipáni. Jeden navrhuje platit dluhy, druhý investovat do vesnic, třetí do důchodců. Každý by se přiživil na přebytku a rozdělil ho pro své voliče. To mi připadá jako zcela nechutné. Značí to taky, že ta vláda jako celek nemá žádný plán ani žádnou strategii a vůbec nebyla na takový velký přebytek připravená. Pánové by se tak mohli aspoň shodnout na tom použití, když už jde tedy o nejlepší výsledek v historii ČR, jak všichni uvádí. Ten přebytek by se měl podle mého názoru prostě zaplatit na dluhy, kterých máme už teď požehnaně a tím se zase do budoucna můžou snížit splátky a úroky z toho mamutího dluhu. Nějaké investování je přeci blbost, když se nestihlo proinvestovat ani podle toho rozpočtu z minulého roku, tak co chtějí investovat teď?

Reakce naší redakce:

Určitě lze souhlasit s názorem, aby se rozpočtový přebytek použil na úhradu starých dluhů státního rozpočtu. Má to svou logiku. Zatímco dříve schodky dluh vždy zvýšily, tak letošní přebytek by měl dluhy naopak snížit. Je jasné, že toto řešení není u některých voličů moc populární, protože pro ně neznamená aktuální benefit či výhodu, ale je to zase řešení velmi odpovědné. Zvyšovat z tohoto přebytku důchody, jak navrhuje levicová část vlády, nebo peníze věnovat na rozvoj venkova problém nijak neřeší. Peníze by se rozpustily, ale očekávání a nárok na ně by trval i v dalších letech. Místo snížení rozpočtového dluhu bychom tak dosáhli dalších navýšení výdajů, které bychom pak museli každý rok pravidelně vyplácet. I proto se přikláníme k řešení, které by snižovalo postupně celkový státní dluh a tedy i zatížení budoucích generací.

ZVOLTE HISTORICKY NEJABSURDNĚJŠÍ A NEJNESMYSLNĚJŠÍ BANKOVNÍ POPLATEK ZA ROKY 2005 AŽ 2016 ZDE!

Nejabsurdnější poplatek 2017



Hyde park - Co udělat se přebytkem rozpočtu 62 miliard korun?

Diskutovat (0)