Hyde park:
Další regulace z EU. Spotřebiče mají mít větší výdrž


18. 07. 2017  00:16     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Čtenář kritizuje další uvažovanou regulaci EU, která má nařídit výrobcům elektrospotřebičů, aby jejich výrobky byly odolnější a opravitelné. 

Hyde park: Další regulace z EU. Spotřebiče mají mít větší výdrž




Komu by se nelíbilo, aby mu spotřebič vydržel co nejdéle? Komu by se nelíbilo, kdyby šly výrobky snadno a levně opravit? Asi každému. Problém je ovšem v tom, jak toho dosáhnout. Podle posledních informací, které kritizuje náš čtenář, by chtěla komise EU nařídit výrobcům, aby jejich výrobky byly odolnější, déle vydržely a také šly opravit.

Komentář Jukatána22:

Už jsem psal minule, že jsme měli dávno z EU vystoupit. Stejně řeší jenom kraviny. Padnul jsem skoro na zadek, když jsem se dočetl, že chce EU nařizovat výrobcům spotřebičů, tedy televizí, vysavačů nebo rádií, aby jejich výrobky vydržely delší dobu, a daly se taky opravit. Jako je skvělý, když nařídíme výrobcům, aby dělaly kvalitnější výrobky, který nám dýl vydrží, ale kolik to pak bude stát? To je jasný nahrání těm nejdražším výrobcům a značkám, za který pak budeme platit ještě víc a cenově je doženou i ty dneska levnější. Vyrobit kvalitní věc není problém, ale lidi, taky si za tu kvalitu budete muset zaplatit. Televize tak nebude stát deset tisíc jako dneska, ale třeba třicet tisíc. Kdo si pak bude moci takové věci dovolit kupovat? To je přeci nesmysl. Kvalitu mají zvyšovat výrobci sami, bez nějakého nařízení a když, tak si lidi můžou vybrat, jestli budou chtít vyšší kvalitu a víc si zaplatí, nebo se prostě spokojí s levnějším výrobkem, který jim ale prostě za dva roky hned po záruce odejde. To je přeci v pořádku. Každému to, co hledá. A ne nařizovat, že všechny výrobky musí vydržet takovou a takovou dobu, a musí tak a tak vypadat. Zabíjíme tím konkurenci.

Reakce našeho serveru:

Musíme s Vámi určitě souhlasit. Regulace skoro vždy sledují blahodárný zájem, který je na první pohled v pořádku. Jenže se to řeší regulací a nařízeními, čímž se udělá víc škody než užitku a to je i právě tento případ. Nemá cenu zasahovat do volného trhu, který funguje a nevznikají na něm žádné nerovnováhy. A to, že je nějaký výrobek levnější a vydrží kratší dobu, než výrobek dražší je určitě v pořádku. I zde hrozí nebezpečí, že se regulace nakonec otočí právě proti těm, kterým má údajně pomáhat, tedy proti spotřebitelům. Doufejme, že taková regulace nakonec neprojde. Už tak by to zhoršilo náhled velké části obyvatel na naše členství v EU a to by nebylo rozhodně dobře.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE NAŠICH ČTENÁŘŮ A VYJÁDŘENÍ NAŠEHO SERVERU NALEZNETE ZDE!



Hyde park: Další regulace z EU. Spotřebiče mají mít větší výdrž

Diskutovat (0)