Hyde park - EU přiznává přehnané zasahování do života lidí. Poučí se?


03. 05. 2016  00:37     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Čtenář a komentátor kritizuje přístup Evropské unie k řešení problémů a její nadměrné zasahování do života lidí a suverenity členských států. Toto zasahování přizna jako chybu i předseda Evropské komise. ČTĚTE DÁLE!

Hyde park - EU přiznává přehnané zasahování do života lidí. Poučí se?




Předseda evropské komise Juncker přiznal, že Evropská unie a to v největší míře právě zásahy Evropské komise, které Juncke předsedá přemrštěně zasahuje do života lidí a států, což také vidí jako důvod zvyšující se nespokojenosti občanů s činností a posláním Evropské unie. Je to zatím nejvýznamnější výrok o nadměrném vlivu Evropské unie a jejím zasahování do činnosti a kompetencí členských zemí i občanů EU. Tato kritika navíc padla z úst nejvýše postaveného představitele Evropské unie. Bylo by velmi pozitivní, kdyby tato sebekritika byla počátkem racionálnějšího a přiměřenějšího přístupu EU k členským zemím.

 

Komentář JakubaS:

A máme to tady. Jean Juncke jasně řekl, že zasahování EK a EU do života lidí je velká chyba. A že to všechno vede ke snižování důvěry lidí k EU a jejím institucím. Četli jste to? To je neuvěřitelný. EU nás tu už spoustu let buzeruje, musíme mít podle rozhodnutí úředníků snad i nakrátko ostřihaný vlasy, musíme si jinak pojmenovávat pomazánkový máslo, musíme prosit, aby nám někdo zaregistroval naše výrobky, nutí nás přijímat imigranty a teď si dovolí dokonce přiznat, že to dělají blbě. No a co jako? Tak si nasypeme popel na hlavu a jede se dál? Proč pán předseda nepřišel s nějakými návrhy jak to budou nově dělat? Co se změní a co vůbec nějaká reforma EU? Nic takového sem neslyšel. EU je totiž pěkný průšvih a to vidí už i Angličané, kteří snad z EU co nejdřív vystoupí a budou tak inspirovat i další země.

 

Reakce našeho serveru:

Dobrý den, i my vnímáme vyjádření předsedy Evropské komise a vidíme to jako první pozitivní krok ke změnám, kterými se musí Evropská unie vydat. Každý začátek či kritika z vlastních řad je v tomto případě dobrá. A je vidět, že i nejvyšší představitel EU nad těmi věcmi přemýšlí a analyzuje si je. Bohužel z dílny Evropské komise vyšlo mnoho zbytečností a nesmyslů, které skutečně zhoršily pohled a názor občanů na tuto organizaci. Na druhou stranu, ale přichází EK i s velmi pozitivními opatřeními, které nutí vlády něco měnit a reformovat. Typickým pozitivním příkladem činnosti EU je výrazné snížení poplatků za platby kartou, snižování cen za roaming, snižování sankcí za předčasné splacení hypoték, snižování nákladů na založení firmy apod. Těch pozitivních věcí a opatření je také celá řada. Tato opatření navíc dokáží přinutit vlády, které jsou často pod vlivem různých lobby a nechuti měnit věci v prospěch občanů, aby tyto změny zaváděly. A je to dobře. Samotná Evropská unie je velmi užitečná organizace, která sjednocuje státy, které do té doby spolu válčili, bránili si své trhy, řadili se k různým blokům apod. Nyní tyto státy spolupracují a až na výjimky prosperují. Můžeme přecházet hranice bez kontrol, můžeme obchodovat bez omezení a to jsou výhody, které bychom neměli nikdy podceňovat, ani si jich přestávat vážit.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE NAŠICH ČTENÁŘŮ A REAKCE NAŠEHO SERVERU NALEZNETE ZDE!



Hyde park - EU přiznává přehnané zasahování do života lidí. Poučí se?

Diskutovat (0)