Hyde park:
Měli bychom vystoupit z Evropské unie?


11. 07. 2017  00:58     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Čtenář vyzývá ve svém komentáři k odchodu České republiky po vzoru Velké Británie. Prý se pak budeme mít v České republice lépe. ČTĚTE DÁLE!

Hyde park: Měli bychom vystoupit z Evropské unie?




Je tomu přesně rok, kdy obyvatelé Velké Británie rozhodli o vystoupení Velké Británie z Evropské unie. Nyní se ozývají další hlasy z jiných členských zemí EU vyzývající k vystoupení těchto zemí z Evropské unie. I u nás je nezanedbatelná část obyvatel proti EU a proti členství ČR v Evropské unii. To potvrzuje i Petr ve svém komentáři.

PetrJakl221:

K výročí rozhodnutí Angličanů o vystoupení z EU bychom se mohli i v Česku vyjádřit k tomu, jestli chceme ještě v takové organizaci být, nebo z ní vystoupit. Každý vidí, že se podmínky, za kterých jsme se rozhodovali o vstupu do EU výrazně změnily a je úplně jiná doba, než byla před 13 lety. Proto bychom měli právo v referendu rozhodnout o svém vystoupení. EU poškozuje přímo práva našich občanů i České republiky a její rohodnutí jsou v rozporu s tím, co chtějí občané ČR. To platí jak o vnucování upchlíků, kterých bychom měli, dle nařízení přijmout tisíce, ale také o zákazu střelných zbraní, poškozování našich podnikatelů v dalších členských zemích EU, autodopravců, nařizování ekologických nesmyslů apod. To všechno zásadně poškozuje naší zemi a to tak, že se nyní nemůžeme jakkoliv bránit. Naše suverenita je zcela zanedbatelná a našim nadřízeným je Brusel. Nechápu tedy proč chodíme k volbám, když pak stejně naše vláda a parlament nemohou o ničem reálně rozhodovat a hájit moje zájmy. Jsem tedy stejně, jako velká část našich lidí, pro vystoupení z EU.

Reakce našeho serveru:

Určitě můžeme souhlasit s tím, že podmínky se od roku 2004 velmi změnily. Na druhou stranu, pokud vstupujete do nějakého společenství či svazku, měl byste být připraven i na horší časy. Neberete si také svou manželku ve chvíli, kdy je krásná, a bohatá, a ve chvíli kdy je starší, nebo má méně peněz ji opustíte, protože se změnily podmínky za nichž jste manželství uzavíral. Ano, určitě se tak děje, ale nelze tvrdit, že by to bylo morálně v pořádku. Musíme si uvědomit, že k EU nemáme nyní žádnou alternativu. Pokud bychom dokázali obchodovat a vyvážet do mimoevropských zemí, nebo bychom se dokázali obejít bez miliardových dotací, nebyl by odchod problém. Ale ve chvíli, kdy 87 procent vývozu směřuje do členských zemí EU, ve chvíli, kdy máme výrazně aktivní bilanci v přílivu evropských prostředků do naší ekonomiky, je odchod z EU spíše jen politickou výzvou, bez jasného odůvodnění a plánu, co by mělo být dál. Naší situaci nelze srovnávat s Velkou Británii, s velkým počtem obyvatel, s obrovským loďstvem a zájmy po celém světě. Jsme obklopeni zeměmi EU a jsme tedy i s tímto projektem nyní spojeni. Snažme se ale určitě o jeho reformy, o zlepšení práce orgánů EU a zlepšení spolupráce mezi členskými zeměmi.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE NAŠICH ČTENÁŘŮ A REAKCE NAŠEHO WEBU NALEZNETE ZDE!



Hyde park: Měli bychom vystoupit z Evropské unie?

Diskutovat (0)