Hyde park - Rozpočet v rekordním přebytku. Na nemocné pořádáme sbírky


18. 10. 2016  00:28     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Čtenářka kritizuje paradox, že zatímco máme rokordní přebytek rozpočtu k měsíci září, lidé se musí skládat a pořádat sbírky na nemocné děti, nebo pomůcky, které ke svému životu potřebují. ČTĚTE DÁLE!

Hyde park - Rozpočet v rekordním přebytku. Na nemocné pořádáme sbírky




82 miliard korun přebytku vykázal český státní rozpočet na konci září roku 2016. Je to rekordní číslo, které jsme za dobu posledních 25 let ještě nezaznamenali. Do konce roku by tak mohl být státní rozpočet poprvé po 23 letech vyrovnaný. Tato čísla zajímají naši čtenářku pouze z toho pohledu, že stát dostatečným způsobem nepřispívá na podporu nemocných, zejména nemocných dětí a lidé se tak musí skládat na to, aby si rodina nemocného mohla tyto velmi nákladné pomůcky či léčbu dovolit. 

Komentář Lenky156:

Vážení přátelé. Diskutujete tu o rozpočtu, a jestli je takový, anebo makový. Je mi jedno, že má rekordní přebytek a že ministr financí je king. Já vidím tu realitu tady dole. A ta není o miliardách rozpočtu, které jsou vlastně pro mě fiktivní číslo, které pro mě nic neznamená. Já vidím a vnímám to, že se stát mizerně stará o nemocné a lidi, které to skutečně potřebují. Vezměme si sbírky, které musíme pořádat, nebo je pořádá rodina nemocného dítěte. Já přispívám, co můžu, ale ptám se, proč to nezaplatí sakra stát? Co je za problém koupit nemocnému dítěti kvalitní vozík na elektriku, proč stát zaplatí dítěte jen manuální vozík, kde musí točit koly i když na to ani nemá sílu? Přispívám na kvalitnější léčbu dítěte, protože pojišťovna mu zaplatí jen tu základní, která mu přitom nemusí pomoci. Když se tedy bavíme o rekordním rozpočtu a příjmech státu, bavme se taky o tom, jestli je důstojné, aby rodiče nemocného dítěte žebrali o každou korunu lidi, kteří sice rádi přispějí, ale nemohou pochopit, proč rodině nepomůže jednoduše stát, kterého jsme všichni občané, a který by se měl starat hlavně o ty nemocné.

Reakce našeho serveru:

Dobrý den, rozhodně s Vámi a Vaším názorem musíme souhlasit. Určitě je pravda, že systém podpory rodin, které pečují o nemocného člena a to i dětí, není bez chyb. I když vnímáme, že systém musí být do určité míry přísný, aby se nezneužíval, neměl by se nikdo dostat do role, že prosí druhé o příspěvek na to, aby se mohl léčit, nebo aby mohl co nejplnohodnotněji žít. To je skutečný problém, který se pořád velmi často stává. Nicméně i přebytek státního rozpočtu je z tohoto úhlu rovněž velmi důležitý. Stát, který dobře vybírá daně a pojištění a zbytečně neutrácí, může vygenerovat nové prostředky právě pro podporu rodin s nemocným členem domácnosti a vůbec pro podporu zdravotnictví jako takového. Naopak stát, který hospodaří špatně a dlouhodobě s deficity, si může jen těžko dovolit navyšovat rozpočty ve zdravotnictví. Proto věřme, že i dobré hospodaření našeho státu se projeví vstřícnější politikou a podporou lidí se zdravotním postižením, nebo lidí s těžkou a vážnou nemocí. Prostředky na to náš stát mít bude, tak nyní už jen použít tu spravedlnost.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE NAŠICH ČTENÁŘŮ A REAKCE NAŠEHO SERVERU NALEZNETE ZDE!



Hyde park - Rozpočet v rekordním přebytku. Na nemocné pořádáme sbírky

Diskutovat (0)