Hyde park - Schvalování elektronické evidence tržeb je chaos


19. 01. 2016  00:47     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Čtenář se podivuje a kritizuje postup naší politické reprezentace ve věci schvalování a neschvalování zákona o elektronické evidenci tržeb. Co si o vašem postupu páni poslanci myslí obyčejní lidé? ČTĚTE DÁLE!

Hyde park - Schvalování elektronické evidence tržeb je chaos




Jsme svědky blokování schválení zákona zcela výraznou parlamentní menšinou, která může kterýkoliv zákon blokovat až do konce volebního období. Předmětem tohoto postupu se aktuálně stal nejkontroverznější zákon současného volebního období, tedy zákon o elektronické evidenci tržeb. Následkem je pak pokles důvěry v poslaneckou sněmovnu a demokratické instituce jako takové. Není přitom podstatné, zda ten který občan je pro nebo proti elektronické evidenci tržeb. Podstatné je to, že se parlament může ukázat jako zcela neefektivní, těžkopádná a byrokratická instituce, která je sama sebe schopna zcela zablokovat.

Komentátor Jaroušeň:

Tohle je demokracie? Totální zmatek a chaos v parlamentu, který je úplně neakceschopný. Pár lidí může bez problémů a opakovaně blokovat schvalování zákona výraznou většinou a to klidně i léta. Já sám s evidencí, nebo jak se to jmenuje, nesouhlasím. Jsem živnostník a myslím, že tohle opatření dopadne právě na živnostníky a nikoliv na velké podnikatele a koncerny. Právě živnostníci potřebují pomáhat a ne dusit. Ale to co se děje v parlamentu a jakým způsobem mi nedává žádnou logiku. Nadávali jsme na komunisty, jak se všechno řešilo v ústředním výboru, který nebyl schopen pořádně rozhodovat, a všechno běželo nějakou setrvačností, a co je tohle? Nedostáváme se do stejných problémů a stejné neakceschopnosti jaká tu panovala dřív? Je to ostuda. Evidenci nechci, ale ctím právo většiny rozhodnout jinak. A na tom nic nezmění pár klaunů, kteří zneužívají důvěru parlamentu pro svou sebepropagaci.

Stanovisko našeho serveru:

Na průběh rozpravy v parlamentu k tomuto zákonu máme úplně stejný názor jako Vy. Není možné, aby se poslanecká sněmovna mohla sama sebe zablokovat. To vše bez ohledu na to, zda se zablokuje nekvalitním jednacím řádem, nebo jinými zákony. A pokud se na tomto patu pokusí někdo něco změnit, tak se podávají ústavní stížnosti apod. Poslanci jako členové parlamentu škodí především sami sobě a své instituci, kterou zastupují a měli by brát ohled na její pověst. Vy sám jste důkazem, že bez ohledu na to, zda jste nebo nejste zastáncem zákona, považujete uvedenou situaci za neudržitelnou a skandální.

Pokud jde o samu podstatu zákona o elektronické evidenci tržeb, tak tam máme názory odlišné. Máme za to, že zákon nepostihuje živnostníky jako takové, ale především určitá odvětví, kde je zcela normální daně nepřiznávat, stejně jako tržby. Jedná se o restaurační a hotelové činnosti a pak také poskytování některých druhů služeb. Není přeci v pořádku, aby ve velké restauraci, která přizná sotva polovinu tržeb se majitelé a zaměstnanci pracující v minimálně mzdě vždy rozdělili o šedé, nezdaněné a nepřiznané příjmy a užívali si života a úspěchu na úkor ostatních lidí. Takhle se dlouhodobě fungovat nedá a jedná se tak o první pokus změnit k pozitivnímu podnikatelskému prostředí v České republice.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE NAŠICH ČTENÁŘŮ A REAKCI NAŠEHO SERVERU SI MŮŽETE PŘEČÍST ZDE!



Hyde park - Schvalování elektronické evidence tržeb je chaos

Diskutovat (0)