Hyde park - V Německu budou bankovní poplatky prý zvyšovat. Čeká to i nás?


30. 08. 2016  00:47     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Objevila se informace, že banky v Německu uvažují o zvyšování bankovních poplatků. Důvodem mají být mimo jiné i snižující se zisky bank. Na tuto informaci reaguje náš čtenář. ČTĚTE DÁLE!

Hyde park - V Německu budou bankovní poplatky prý zvyšovat. Čeká to i nás?




V Německu banky uvažují o zvyšování poplatků. V minulosti totiž i tam docházelo ke snižování poplatků, a mnoho poplatků v Německu bylo dokonce nižších, než v České republice. V souvislosti s přísnějšími podmínkami pro povinné rezervy, banka příspěvky do protikrizových fondů, a dalších opatření se zisky bank, i v Německu postupně snižují. Za této situace banky u našeho souseda uvažují o zvýšení nebo zavádění nových poplatků. 

Komentář Pudra Z.:

Plán bank u Němců se mi vůbec nelíbí. I když si pořád nejsem úplně jistý, jestli se nejedná o nějakou novinářskou kachnu, kterou si zaplatily naše banky, aby mohly říkat, že u nás se poplatky nezvyšují, zatímco v Německu už jo a mohly pak taky zvyšovat nějaké své poplatky. U nás je totiž možný všechno. A i kdyby to novinářská kachna nebyla a jednalo se o holuba, tak i tak to není moc dobrá informace, protože jak začnou zvyšovat poplatky banky v Německu, můžou to samé dělat i naše banky, tím spíš, když jsou stejně vlastněné zahraničníma bankama, které je ovládají a naše banky je poslouchají. Asi by to nebyl úplně nejlepší scénář pro klienty bank. Já osobně všechny poplatky odmítám. Platím bankám úroky a další peníze, nevím proč bych jim měl platit ještě nějaké další poplatky.

Reakce našeho serveru:

Máte pravdu, že tato zpráva se u nás objevila. Vaše informace musíme doplnit s tím, že o zvyšování poplatků uvažují pouze některé banky. Mnoho jiné určitě o ničem takovém neuvažují. Jedná se sice o určitý posun v této věci, kdy se dosud poplatky snižovaly, ale na situaci v České republice to určitě vliv mít nebude. To že se mírně snižují příjmy bank z poplatků a provizí souvisí s tím, že se na malém tuzemském bankovním trhu zvýšila v posledních letech silně konkurence. Svůj vliv zde hrají i kampaně na odbourávání a snižování poplatků, jako určitého nestandardního nástroje a příjmu bank. Banky si tak v současné době nemohou zvyšování poplatků v zásadě dovolit, protože jinak by mohly vyklidit prostor jiným, konkurenčním, nebo přímo nízkonákladovým bankám. Navíc banky dnes spíše hledají příležitosti kam směřovat prostředky, kterými disponují, než aby odháněly klienty zaváděním nových poplatků a přenechávali je konkurenci. Pro každou banku je stále výhodnější klientovi půjčit na zajímavý úrok, než od něj vybírat pár stovek korun na poplatcích.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE A REAKCE NAŠEHO SERVERU NALEZNETE ZDE!



Hyde park - V Německu budou bankovní poplatky prý zvyšovat. Čeká to i nás?

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více