Hyde park - Velká Británie má na Brexit právo ať už je tvrdý nebo měký


24. 01. 2017  00:09     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Čtenář kritizuje údajnou nevyváženost zpravodajství o Brexitu a histerii, která se okolo tohoto kroku odehrává. Jak to tedy je s tvrdým Brexitem? ČTĚTE DÁLE!

Hyde park - Velká Británie má na Brexit právo ať už je tvrdý nebo měký




Premiérka Velké Británie oznámila jak bude postupovat v případě jednání o odstoupení Velké Británie z Evropské unie. Bude se jednat o tzv. tvrdý Brexit, kdy Británie opustí Evropskou unii v plném rozsahu, včetně společného trhu i všech institucí. Teprve poté bude vyjednávat nové dohody s EU i dalšími státy světa. Premiérka také zvolila pro celý proces chytlavé heslo. Chce skutečně "globální Británii". Fakt, že většina lidí hlasujících pro vystoupení Británie z EU byla spíše proti globalismu a chtěla více chránit své hranice i ekonomiku, už není podstatné. 

Komentář Jaryna:

Měli by jsme to udělat stejně jako Angličani a z EU co nejdřív vypadnout. Angličani moc dobře vědí co dělají. Začnou víc spolupracovat s USA, Japonskem a Ruskem a my budeme pořád svázaný EU a jejím diktátem. EU prostě omezuje naší suverenitu a vlastně suverenitu všech těch členských států. A to se mi nelíbí. Angličani si teď začnou konečně rozhodovat o všem, jako opravdový a suverénní stát. Budou moci dělat daně podle sebe, uzavírat smlouvy s kým chtějí, nasazovat cla na to na co budou chtít a potřebovat, mohou zabránit vstupu cizinců na své území, včetně těch Rumunů a Bulharů nebo Poláků z EU, můžou dávat firmám jakékoliv podpory a když si přijmou nějaký zákon, nebude moci nějaká EU tenhle zákon zase zrušit. Prostě si Angličani začnou zase vládnout sami a to podporuju. 

Reakce naší redakce:

Velká Británie má určitě na odchod z EU právo. Jak jsme uvedli v úvodu, tak paradoxní je, že zatímco zastánci Brexitu jsou spíše lidé konzervativní, kteří chtějí ochranu domácího trhu, tak Británie chce být po Brexitu skutečně globální. To je poměrně velký rozpor. Je také určitě pravdou, že Velká Británie získá mnohem větší díl suverenity a pravomoci rozhodovat o svých věcech, s tím se pojí i odpovědnost. V mnoha věcech to naopak bude mít Velká Británie těžší a složitější. Bude už pořád stát jaksi mimo hlavně dění. I když se snaží nyní Velká Británie spíše zviditelňovat a zveličovat svou důležitost, nebude moci sama ve skutečnosti konkurovat obrům jako Spojené státy, Rusko, nebo EU. Problémem také zřejmě bude ekonomika, kde se bude muset Británie potýkat s odlivem některých odvětví a možným poklesem investic ze zahraničí. Nicméně i přes všechna negativa se jedná o velmi dobrý příklad, jak může velká ekonomika a společnost fungovat po vystoupení z EU. Jaké budou následky a jaká budou naopak pozitiva. Za tento příklad bychom mohli být rádi, stejně jako za prosazení demokratických principů, které o vystoupení Británie z EU rozhodly.

ZVOLTE HISTORICKY NEJABSURDNĚJŠÍ A NEJNESMYSLNĚJŠÍ BANKOVNÍ POPLATEK ZA ROKY 2005 AŽ 2016 ZDE!

Nejabsurdnější poplatek 2017



Hyde park - Velká Británie má na Brexit právo ať už je tvrdý nebo měký

Diskutovat (0)