Hyde park - výpadků služeb bank už je trošku moc


19. 12. 2017  00:34     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Další banka nezvládla plně aktualizaci svých elektronických služeb a došlo k rozsáhlým výpadkům. Čtenáři tuto skutečnost velmi kritizují.

Hyde park - výpadků služeb bank už je trošku moc




Výpadky elektronických služeb bank, zejména internetového či mobilního bankovnictví klienty velmi zlobí. Potřebujete uhradit nutně platbu a nemůžete se ani přihlásit na svůj účet, natož částku zaplatit. Musíte pak nosit v hlavě, že úhradě nedošlo a zkoušet a zkoušet přístup až do doby, než se to snad konečně podaří. Výpadky nezřídka mohou trvat i několik hodin či dokonce dnů.

Komentář Petra.ww:

Pánové a dámy, jsem hrozně naštvaný. Ty nefunkční služby už jsou snad nějakým standardem nebo co. Před měsícem UniCredit, teď zase Komerčka, předtím měla něco Spořka a pořád má člověk problém. To banky nezvládnou ani banální aktualizace svých služeb, nebo jejich vylepšování? Tak by mě teda zajímalo, proč posílají banky do zahraniční na dividendách přes 65 miliard korun ročně, když nemají zvládnuté, ani tak základní a normální věci, jako bezproblémové aktualizace svých služeb? Pokud to nefunguje, tak na tom nešetřím a pořadně do toho nainvestuji ne? Kde je pak úcta ke klientům, nebo banky potřebují jen jejich prachy a nashle?

Reakce našeho serveru:

Dobrý den, Vaše rozhořčení a stížnost chápeme. Žádný výpadek služeb není pro klienty příjemný, tím spíše když trvá velmi dlouho. Na druhou stranu se jedná o klasický proces, kdy není vždy možné očekávat konkrétní odezvu systému, dokud není prostě zatížen reálným provozem. Různé výpadky, zvláště u velkých bank se tak mohou dle rozsahu a náročnosti aktualizací objevovat. Nicméně by na tuto skutečnost měly banky co nejrychleji reagovat a potenciální problémy velmi rychle odstraňovat. Určitě se také shodneme, že i v tuzemském bankovnictví je stále velký prostor pro inovace a investice a banky by tak mohly investovat do zlepšování svých služeb mnohem větší prostředky.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ NÁZORY NAŠICH ČTENÁŘŮ NALEZNETE ZDE!



Hyde park - výpadků služeb bank už je trošku moc

Diskutovat (0)