Hyde park - Žádné změny v EET


13. 02. 2018  00:36     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Se snahami o sestavení nové vlády se množí tlaky na změny v systému elektronické evidence tržeb. Samozřejmě se jedná o snahy vedoucí k jejímu zmírnění.

Hyde park - Žádné změny v EET




Smyslem změn a návrhů je, aby povinností vedení EET nebyli zatěžováni ti nejmenší podnikatelé či příležitostní živnostníci. Kritici změn ale trvdí, že EET by mělo fungovat vůči všem stejně. Tedy s co možná minimálním počtem výjimek.

Shoda však panuje na tom, aby EET nemuseli do budoucna vést příležitostní živnostníci, či lidé s nejnižším příjmem, například do 400 000,- Kč ročně.

Komentá Jakuba Pánka:

Velmi mě rozčiluje snaha za každou cenu něco měnit v EET. Poslední návrh aby EET nevedli podnikatelé, kteří nejsou plátci DPH byl zamítnutý, ale už přichází další a další návrhy na zmírnění či otupení zákona. Ve skutečnosti ale nejde o nic jiného, než postupně zákon jako takový znehodnotit, aby neměl potřebný důraz a účinky. Když na něj aplikujeme maximum výjimek, bude zákon nakonec zcela bezzubí a ti co dnes tyto výjimky navhují, budou první kdo budou tvrdit, že by se měl zákon celý zrušit, protože nepřináší zamýšlené důsledky. 

Reakce našeho serveru:

Děkujeme za Váš názor. Můžete mít pravdu, že mnozí kritici EET mohou mít takoví cíl či pohnutky. Na druhou stranu o zmírnění EET mluví aktivně i samotné ministerstvo financí a předseda vlády Andrej Babiš, tedy ti kdo systém vymysleli a zavedli do praxe. Z toho lze usuzovat, že zákon skutečně nějaké úpravy potřebuje a jsou nanejvýš vhodné. Deklarovaným cílem změn, minimálně z pera ministerstva určitě není oslabení zákona a jeho znehodnocení, ale skutečně úleva lidem s nižšími příjmy, kde aplikac EET ani nemá příslušný efekt. Tedy výnos z EET u těchto skupin může být dokonce nižší než náklad na správu této daně a navíc výnos není úměrný potížím a povinnostem, které musí tyto malé subjekty pro zavedení a správu EET vynakládat.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE A REAKCE NAŠEHO SERVERU NALEZNETE ZDE!



Hyde park - Žádné změny v EET

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více