Hyde park - Zákaz zrušení kouření v restauracích nebude. Jsem v šoku


02. 08. 2016  00:07     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Zákaz koušení v restauracích byl v poslanecké sněmovně zamítnut. Mnoho lidí, stejně jako naše komentátorka se však s tímto nechce smířit. Vidí to jako aroganci politiků a kuřáků. Je to však i ekonomická otázka. ČTĚTE DÁLE!

Hyde park - Zákaz zrušení kouření v restauracích nebude. Jsem v šoku




Jak je známo, zákon o regulaci kouření a zákazu kouření v restauracích v poslanecké sněmovně nebyl schválen. I nadále tak je možné v restauracích a jiných zařízeních v podstatě bez omezení kouřit, pokud toto kouření umožní vlastník či provozovatel. Mnoho čtenářů nesouhlasí s tím, že má být upřednostňována otázka jakýchsi svobod podnikání, zisku, před zdravím lidí. Jedná se přitom už o opakované zamítnutí zákona, který měl omezení možnosti kouřit v restauracích přinést a to vše přes deklarace a sliby politiků, že už skutečně dojde k přijetí takového zákona.

Komentář Janičky:

Jsem hrozně naštvaná na politiky, kteří něco slibují a pak to udělají úplně jinak. To je i případ zákazu kouření v restauracích, který neprošel. Vnímám to jako vítězství tabákové lobby, zajištění zisků z prodeje cigaret i zajištění zisků z prodeje piva a jídla kuřákům. A lidské zdraví jde úplně mimo. Je to asi něco nedůležitého. Mluvím zde nejen za sebe, ale i jako matka dvou dětí. Rádi chodíme a to i na výletech do restaurací najíst se a odpočinout si. Nechápu vůbec náturu lidí, kteří si přisednou vedle ke stolu, a i když vidí, že tam mám děti, tak si zapálí. Následuje nechutný smrad a kouř před očima a pod nosem. Když se ozvu, tak bez zájmu a pán, nebo číšník mě odkáže, že jsme šli do kuřácké restaurace, což mimochodem předem nevidíte a můžeme jít případně jinam. To je nějaká úcta a nějaká ohleduplnost? Takových lidí se zastali politici, kteří zamítli to, aby se prostě v restauracích, kam mají přeci právo přijít ženy i děti, se nekouřilo? Je to vítězství bezohlednosti a hrubé neúcty k druhému. Vítězství lenosti a přezíravosti. Co je proboha za problém, aby kuřák, který musí sedět v restauraci, zvedl zadek a šel si zakouřit ven nebo na dvůr restaurace? Nebo je přijatelnější, když ničí zdraví mým dětem a já dětem musím vysvětlovat, že se musíme kvůli bezohlednému kuřákovi přesunout jinam a bohužel se nenajíme? Co mi teď na to řeknou páni politici?

Reakce našeho serveru:

Určitě se ztotožňujeme s Vaším názorem a přístupem. Také nám není jasné, proč muselo dojít k zamítnutí tohoto důležitého zákona, na němž se navíc tak dlouho pracovalo a byl tak dlouho projednáván. Za vším přitom stojí neschopnost politiků se normálně domluvit a komunikovat spolu o podobě zákona. Bohužel je to právě vítězstvím odpůrců zákona a tedy kuřáků, kterých je mezi členy poslanecké sněmovny velké množství. Ekonomická otázka je přitom pouze zástěrkou. Vůbec není ničím podložena a stížnosti na poškození hospod a restaurací, které přijdou o zákazníky, jsou zcela mylné a neopodstatněné. Místo kuřáků naopak přijdou nekuřáci a kuřáci pouze změní své chování. Mohou přeci pít pivo a ve chvíli, kdy potřebují zakouřit, si pivo vezmou ven, nebo se prostě po pěti minutách kouření vrátí zpět, aniž by obtěžovali kouřením ostatních hosty nebo personál. V každém případě by zákon alespoň ochránil slušné lidi a neuváděl je do nepříjemných situací, kdy se musí domáhat na kuřákovi slušného chování a přístupu.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE A REAKCE NAŠEHO SERVERU NALEZNETE ZDE!

 



Hyde park - Zákaz zrušení kouření v restauracích nebude. Jsem v šoku

Diskutovat (0)