Hyde park:
Zisky bank klesají. Přijde další finanční krize?


16. 08. 2016  00:10     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Čtenář poukazuje na pokles zisku tuzemský bank v prvním pololetí tohoto roku s tím, že to vidí jako průvodní jev další velké finanční krize. Co na to naše redakce? ČTĚTE DÁLE!

Hyde park: Zisky bank klesají. Přijde další finanční krize?




První půl rok byl ve znamení poklesu zisku snad všech velkých významných bank. Poklesy přitom nebyly úplně nevýznamné. Každá banka odůvodňuje pokles svého zisku jiným způsobem. Co je tedy důvodem tohoto poklesu zisku, který zasáhl tuzemský bankovní sektor? A jedná se skutečně o tak závažný problém, který ohrožuje existenci tuzemských bank?

Komentář Brexita:

A máme to tady, i po prvním čtvrtletí následuje pokles zisku bank i u druhého čtvrtletí. Myslím si, že to není samo sebou a banky se začínají dostávat do krize. Je to právě taková krize, jaká nás postihla před osmi lety. Ještě jeden rok poklesů zisků a banky to neunesou. Akcionáři začnou prodávat své akcie těchto bank, začne chaos a krach bankovního sektoru u nás. A nebo prostě postačí nějaký podnět ze zahraničí a banky budou padat jako dominové kostky. Uvidíte, že na moje slova nakonec dojde a to vůbec nechci nikoho strašit.

Reakce našeho serveru:

S tímto strašidelným nebo černým scénářem se rozhodně neztotožňujeme. Pokles zisku bankovního sektoru neříká nic o jeho celkové kondici a síle. Ve velké míře se jedná o vliv jednorázových vlivů, jako jsou například vyšší příspěvky do fondů prevence proti finanční krizi. V další míře je to pokles poplatků, který probíhá již několikátý rok v řadě a také pokračující pokles úrokových sazeb u hypotečních a spotřebitelských úvěrů. Rozhodně našemu bankovnímu sektoru nehrozí žádná krize, ani nějaké krachy bank, jak uvádíte. Náš bankovní sektor je i v mezinárodním porovnání velmi silný a nic na tom nemění ani fakt současného poklesu zisků. Nejedná se sice o pokles nízký, ale i tak banky vykazují velmi slušné a solidní zisky i v celkovém objemu.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE A REAKCE NAŠEHO SERVERU V NAŠEM HYDE PARKU NALEZNETE ZDE!



Hyde park: Zisky bank klesají. Přijde další finanční krize?

Diskutovat (0)