Hypotéky zůstanou i v roce 2016 rekordně levné


17. 12. 2015  00:56     Miroslav Zeman     komentáře (1)

Hypotéky zůstanou i v roce 2016 velmi levné. Úroky růst nebudou, ale zůstanou spíše na současných již velmi nízkých úrovních. Není tak třeba urychlovat pořízení nemovitosti z důvodu hrozby růstu hypotečních úrokových sazeb. ČTĚTE DÁLE!

Hypotéky zůstanou i v roce 2016 rekordně levné




Uvažujete o hypotéce, která vám pomůže zajistit vysněné nové bydlení a domov? Pak určitě nemusíte spěchat a své rozhodnutí urychlovat. Nehrozí totiž, že by v příštím roce měly být hypotéky méně výhodné než dnes. Naopak úrokové sazby u hypotečních úvěrů budou po celý příští rok stagnovat kolem současných, rekordně nízkých úrovní.

POROVNEJTE SI NABÍDKU HYPOTEČNÍCH ÚVĚRŮ!

Je tedy moudřejší si ušetřit co největší množství prostředků pro spoluúčast, abyste si brali co nejnižší úvěr a tím si i zajistili výhodnější podmínky hypotečního úvěru. Platí, že čím vyšší spoluúčast a čím nižší podíl úvěru na hodnotě nemovitosti, tím nižší úroky a lepší podmínky hypotéky. Rizikem pak je pořizovat si hypoteční úvěr v rozsahu 100 procent hodnoty pořizované nemovitosti. V takovém případě totiž není vytvořen žádný polštář ani rezerva, která by kupujícího chránila před výkyvy na trhu, nebo před ztrátou příjmu ze zaměstnání či podnikání.

Výhodné hypoteční úvěry tak bude možné sjednat celý příští rok. K uvedené předpovědi nás vede množství argumentů a skutečností, které mají a i v následujícím roce budou mít vliv na udržení nízkých úroků u hypotečních úvěrů.

- nízký kurz koruny po celý rok 2016. Česká národní banka bude dle svých plánů po celý rok 2016 udržovat nízký kurz koruny, který udrží vysoký objem hotovosti v ekonomice. ČNB se tak snaží o zvýšení inflace, která je v současné době na velmi nízkých úrovních

- nízké úrokové sazby na mezibankovním trhu. ČNB bude i v příštím roce udržovat nízké úrokové sazby, které se blíží nule. Banky tak nebudou stát o úspory a hotovost, ale budou se naopak snažit uplatnit maximum hotovosti na trhu. Právě hypoteční úvěry jsou i přes nízké úrokové sazby velmi lukrativním produktem.

- vliv na nízké úrokové sazby má i Evropská centrální banka, která ve snaze zrychlit ekonomický růst a zvýšit inflaci pumpuje do ekonomik EU finanční prostředky. Některé finanční produkty, jako například některé dluhopisy se už dokonce prodávají se zápornou úrokovou sazbou. To znamená, že vydavatel dluhopisu získá prostředky a ještě za to získá mírnou úrokovou sazbou. Zjednodušeně řečeno vám někdo platí za to, že jste si půjčil.

- tvrdý konkurenční boj mezi bankami na trhu hypoték. Český bankovní trh je vysoce konkurenční. Nekonkurují si zde jen největší banky, ale do trhu silně zasahují i banky menší, nízkonákladové, které mají vysoký potenciál růstu. I velká konkurence na trhu hypoték tak bude bránit nárůstu úroků u hypotečních úvěrů.

Všechny tyto vliv budou mít vliv na udržení nízkých úrokových sazeb u hypoték. Udržení ceny hypoték podpoří i relativně stabilní ceny nemovitostí, které se zvyšují jen velmi pomalu a stále mají daleko k hypotečním cenovým bublinám, které splaskly po hypoteční krizi v roce 2008.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna

 



Hypotéky zůstanou i v roce 2016 rekordně levné

Vzrostou ceny nových bytů?
A o co se zajímat při žádosti o hypotéku? Více zde: http://www.brozdaniel.cz/clanek-1620-jak-ovlivni...
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16463208528

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více