Ideální banka – ekologická, srozumitelná, ohleduplná a přátelská


07. 12. 2008  01:04     Patrik Nacher     komentáře (0)

Z rekordních 197 studentů, kteří do soutěže přihlásili svou práci, vybrala porota složená ze zástupců Poštovní spořitelny a serveru www.bankovnipoplatky.com 60 semifinalistů.





Druhý ročník soutěže Ideální banka 21. století, kterou pořádá Poštovní spořitelna a server www.bankovnipoplatky.com, se dostal do své další fáze. Z rekordních 197 studentů, kteří do soutěže přihlásili svou práci, vybrala porota složená ze zástupců Poštovní spořitelny a serveru www.bankovnipoplatky.com 60 semifinalistů.   Z tohoto počtu je 14 studentů, 39 studentek a 7 studentských týmů. Do semifinále se probojovalo plných 50 studentek a studentů z vysokých škol. Nyní bude o finálových 20 místech a celkovém pořadí rozhodovat 11-ti členná porota, která je složená z představitelů banky a serveru, které pořádají soutěž a dále pak ze zástupců odborných partnerů (BIVŠ, Technická univerzita v Liberci a VŠB-TU), mediálního partnera (www.kurzy.cz) a loňských úspěšných studentek, které se umístili na prvních dvou místech. A jaké byly nejčastější představy a nápady studentů? Daly by se shrnout do několika tezí: ·        Srozumitelnost – banky by měly hovořit srozumitelným jazykem, více vysvětlovat a méně používat odborné termíny. ·        Ekologický aspekt – zrušení informací na papíru, třídění odpadu apod.. ·        Zlepšit přístup a kvalitu zaměstnanců – odborná a psychologická školení, individuální přístup ke klientovi (banka jako přítel či člen rodiny). ·        Upřednostnit elektronickou komunikaci s bankou (e-mail, mobil). ·        Větší zapojení moderní techniky – otisky prstů, biometrické údaje, čipy pod kůží atd.. ·        Ohled na seniory – školící zařízení, pomoc se zaváděním moderních komunikačních prostředků, nabídka různých výhod a podpor. ·        Zrušit poplatky za přímé bankovnictví (za takové služby, kde si klient sám obsluhuje účet). ·        Snížit množství reklamy. ·        Prodloužit otevírací dobu poboček a zkrátit čekací dobu (zpříjemnit ji – odpočinková zóna, wi-fi připojení, občerstvení apod.). ·        Zvýhodnit věrné klienty, odměny dlouholetým klientům banky.


Ideální banka – ekologická, srozumitelná, ohleduplná a přátelská

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12566013184

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více