Ideální banka:
3. nejlepší studentská práce letošního ročníku


04. 02. 2013  03:00     Redakce BP.com     komentáře (4)

Přečtěte si třetí nejlepší práci letošního ročníku Ideální banky 2012 - studentských prací na téma proklientská banka! Dnes se, jak bylo řečeno, podíváme na třetí místo, které z rozhodnutí odborné poroty obsadila Lucie Marečková. Na fotce zachycena při autorském čtení během předávání cen.

Ideální banka: 3. nejlepší studentská práce letošního ročníku




Ideální banka 21. století neboli banka, o které řada z nás nemá ani ponětí.

Je pátek dopoledne – konec měsíce a na mém stole leží nevyřízených papírů tisíce. Každý dnes pracuje ve spěchu, to vytváří v mém pracovním systému chaos a neplechu. Je mi vedro, každou chvilku si vodu do sklenky natáčím, čelo si vlhkým hadříkem namáčím. Jak všechno vyřídit včas mám, když na všechno jsem sám?
Musím začít od začátku, zatím nenapsal jsem ani řádku. Jedenáct, dvanáct, čas je na oběd, avšak zavírací doba banky je již také na dohled. Kdybych se tak v internetovém bankovnictví naučil, o tolik práci bych si ulehčil. Když v tom žaludek můj bručí, že je hladový, vyndám tedy z tašky koláč makový. Je to teplého poledního jídla náhrada, z toho čerstvého máku se v mysli mé uhnízdila nádherná představa.

Taková ideální banka, to by byla paráda, při této myšlence hned zlepšila se mi nálada. Jak vlastně vypadá taková banka ideální? Podívejme se teď z blízka na ni.
Internetové bankovnictví – to je ale záludnictví. Myslím si, že řada lidí v tomto systému tápe, protože ho nechápe. Banka s titulem ideální, by těmto lidem měla nabízet zdarma školení speciální. Aby hlouběji pochopili, jak má tento 24hodinový servis fungovat a také že se jim s ním lépe bude pracovat. Aby se práce s ním nebáli a ostatním doporučení dávali. A také aby pochopili, že do banky chodit nemusí, když se s tímto způsobem bankovnictví naučí. Že vyhnou se tak frontám dlouhým, pokud si osvojí platbu klikem myši pouhým. Ušetří si tak námahu i čas, když pro ně internetové bankovnictví nebude představovat ďas.

Opět se do svého makového koláčku zakousnu s chutí, v tom další myšlenky v hlavě se mi spustí. Jaké služby by taková ideální banka měla nabízet klientům svým? Nad tím se se svým makovým koláčkem zrovna zamýšlím.

Ideální banka s ostatními bankami blíže by mohla spolupracovat a výběry vlastních klientů z bankomatů ostatních bank nezpoplatňovat. Stane se občas, že klienti svůj bankomat minou a nezbývá jim než využít banku jinou. V tomto případě naše ideální banka měla by nabídnout poplatky žádné či něco jiného, co pro klienty bude vábné. Co takhle bankomat univerzální? Hmm, jeden bankomat pro všechny banky a jedna karta univerzální, no to by bylo parádní. Stávající bankomaty by se na melodii stejnou daly přeprogramovat a banky by se mohly zejména v této oblasti lépe doplňovat. Klienti tak začali by chodit vybírat peníze k bankomatu libovolnému a čelit při tom poplatku za výběr nulovému. Někoho tato myšlenka může pobavit, ale zkuste si ji alespoň představit. Hned by více bankomatů kolem bylo, práci s jejich hledáním by to lidem usnadnilo. Je to vážně krásná představa, kéž by ji tak naše ideální banka zrealizovala.

Je opravdu horko, nechce se mi dělat nic, všichni moji kolegové jsou již dávno z kanceláře pryč. Také bych měl dokončit svou práci, když v tom zahlédnu ve své tašce dózu s dalšími makovými koláči. Vzít si či nevzít, toť otázka. Nu co, večer čeká mě ještě dlouhá procházka, tak abych se trochu pohnul ve své práci, posílit bych se mohl dalšími makovými koláči. Opravdu chutnají výtečně, s jejich pomocí přemýšlí se mi báječně.

V mysli mé teď další idea už běží, je opravdu nová a svěží. Ideální banka představuje široký pojem, na klienty své musí udělat prvotřídní dojem. Svými službami se odlišit a s inovacemi si pospíšit. Čím více inovací a výhod pro klienta, tím více naše ideální banka bude vzkvétat. Důležité je znát klientovy tužby, přání a na to přesně má naše ideální banka zvláštní nadání.

Exchange v bankomatu, to by byla služba běda, směnit dala by se v něm kdejaká měna. Se směnným kurzem by bankomat každého klienta před směnou seznámil, výhodnost této směny by mu automaticky na obrazovce oznámil. Exchange bankomat vydával by měny jen do určité částky, vyšší obnosy museli by si klienti směnit u přepážky. Tento přístroj sloužil by klientovi, jenž neprodleně do zahraničí chvátá, jako rezerva zlatá. Neboť když klient musí odcestovat ještě dnes, do banky už nemusí stihnout v otevírací době vlézt. Nevěrný své bance být nechce, a tak by mu banka mohla nabídnout směnit si část peněz u Exchange bankomatu lehce. Klientovi by tato služba učinila radosti a odpadla by mu tím řada starostí.

Další věc, kterou neřadím zrovna do přihrádky klady, že v řadě bank platí se za výběr hotovosti u pokladny. Myslíte, že je toto pro klienty vábný? Mně tento poplatek přijde nenormální. Proč takovou cifru u pokladny platit mám, když za výběr z bankomatu vlastní banky mnohem nižší poplatek dám? Občas se mi stane, že moje kreditní karta v jiné tašce doma zůstane. Peníze potřebuji urgentně vybrat, ale přijde mi zbytečné tento poplatek na pokladně za výběr vydat. Tento poplatek by měl být snížen z té výše obří, aby klienty začala být tato služba hodnocena jako boží. Poplatek nulový božím nazván je, pro řadu klientů zdá se to být pouhý sen. Vždyť služba je to pro klienty a bance s vysokými poplatky lidé věnují jen pohled letmý. A uznejte sami, že každý z nás je trochu popleta, obzvlášť když pospíchá do světa. Naše ideální banka neúčtuje klientům svým za výběr hotovosti žádné poplatky a ještě jim při návštěvě pobočky nabízí lahodné oplatky.         Dívám se zamyšleně z ookna ven a ujišťuji se, že naše ideální banka není jen pouhý sen. Je to instituce skvělá, jež maximum pro klienta svého dělá. Snaží se být vždycky tam, kde ji klient bude potřebovat a jednat s ním stylem, který mu bude nejvíce vyhovovat. Když v tom všimnu si, že koláčů už mi ubývá a práce mi již také mnoho nezbývá. Říkám si v duchu: „dodělej té trochy práce, koláče už ti stačí!“ Neovlivním to, další myšlenka ven z mé hlavy se tlačí.

Zajímali jste se někdy o bezpečí klienta svého, aby se mu při výběru peněz z bankomatu    nestalo nic zlého? Nebylo by krásné, kdyby se každý klient v bezpečí cítil a strach z přepadení nepocítil? Naše ideální banka zavádí systém bezpečný, který je v mnoha ohledech výjimečný. Každý vlastník karty má možnost za poplatek získat ke svému PIN kódu speciální číselný znak, který když v ohrožení vyťuká, tak bezpečnostní agenturu přivolá. Klient musí u bankomatu zůstat v klidu stát a nedat na sobě nic znát. Na agenturu bezpečnostní počká, v jedné minutě se její pomoci dočká. Zloděj má smůlu, neboť přijíždějící bezpečnostní služba s houkajícím majákem mu již z dálky nahání hrůzu. Také se může stát, že zloděj bude na klienta v povzdálí čekat. V tomto případě se klient nemusí bát a zloději v klidu kartu dát. Karta má v sobě totiž zvláštní čip, který když klient před odevzdáním karty zloději dlouze podrží, tak bankomat automaticky ověří. Zjistí, že osoba, jež kartu vlastnila, okradena byla a řekne si, že to se nedělá. Automaticky bezpečnostní agenturu nechá přivolat a zloděje u bankomatu bude zdržovat. Zloděj nic netuší a tak mu policajti můžou nečekaně střihnout několik ran za uši. Tato služba je prozatím zpoplatněná a klienti se tak mohou sami rozhodnout, zda je pro ně chtěná. Jako další ochrana před zneužitím této speciální službičky, je placené vystavení nové čipové kartičky.

Za oknem slunce již téměř zapadá a na mě pomalu přichází únava. Na stole po koláčcích makových prázdná dóza leží, chutnaly sladce, ale teď oddechuji stěží. Myšlenky další již nepřichází, v tom z domova volá mi moje paní. Abych prý práci urychlil a domů si pospíšil. Všechny složky tedy zavřu a k oknu ještě před odchodem zajdu.

Říkám si, na to, kolik jsem měl práce, šlo mi to rychle a hladce. Už bych domů měl jít, avšak v hlavě mi stále leží pojem jedinečný a speciální, kterým je banka ideální. Ideální banka před problémy neutíká, snaží se je řešit, aby klienti nemuseli hlavy při každé nejistotě věsit. Snaží se nabízet ty nejvýhodnější služby, aby splnila klientům svým jejich přání a tužby. Stará se o klienty své, o jejich bezpečí, nechce, aby byli vystavováni nebezpečí. Ideální banka spolupracuje s ostatními bankami lehce a chytře, každému svými úspěchy zrak vytře. Má ideální nápady, které s klienty podle jejich představ doladí. Ideální banka jistotu stoprocentní představuje, počínáním svým nové klienty přitahuje. Musíme ji fandit, aby s klienty novými mohla častěji randit.

Ideální banka je mnohem víc, než dokáže každý z nás slovy říct. Nadání zvláštní vlastní, představy a přání klientů jsou jí jasný. Je to prostě v oboru svém hvězda, jejíž síla se na první pohled nezdá. Je to banka vzkvétající ze všeho, co klienti budou během svého života potřebovat, no řekněte sami, lze k tomu snad ještě něco dodat?



Ideální banka: 3. nejlepší studentská práce letošního ročníku

BLANK ATM CARD ........... WHATSAPP: +1 (845) 3813566
BLANK ATM CARD ........... WHATSAPP: +1 (845) 3813566 BLANK ATMCARD: Dovozci, kupující, velkoobch...
BLANK ATM CARD ........... WHATSAPP :+1(845)3813566
BLANK ATM CARD ........... WHATSAPP :+1(845)3813566 BLANK ATMCARD : Importers, Buyers, Wholesaler...
BLANK ATM CARD ........... WHATSAPP :+1(845)3813566
BLANK ATM CARD ........... WHATSAPP :+1(845)3813566 BLANK ATMCARD : Importers, Buyers, Wholesaler...
americapressblankatmcard@gmail.com
ZASTAVTE ATM A ZÍSKÁTE BOHATOU DNES Můžete se hackovat a proniknout do bezpečnostního bankomatové...
Diskutovat (4)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15729581552

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více