Inovace v bankách:
Jihoafrická First National Bank má skutečnou mobilní peněženku


11. 03. 2013  13:35     Redakce BP.com     komentáře (0)

Inovace je v bankovnictví hodně skloňované slovo. Každé pondělí vám pravidelně zprostředkujeme pohled do zahraničí, kde jednotlivé banky inovují produkty takovým způsobem, o kterém se nám zde v České republice mnohdy ani nesní. Dnes zavítáme do Jihoafrické republiky. kde tamní banka představila unikátní koncept elektronické peněženky.

Inovace v bankách: Jihoafrická First National Bank má skutečnou mobilní peněženku




Tam totiž působí First National Bank, která našemu hledáčku zajímavých bank s inovativním přístupem nemohla uniknout. Spustila totiž projekt s názvem eWallet (ePeněženka), který do běžného bankovního světa přinesl mnoho nového. O co jde? Je to vlastně virtuální peněženka v mobilu, ze které můžete přímo platit a nebo na ni přímo přijímat peníze.

.

WEB BANKY K NAHLÉDNUTÍ ZDE

.

Pěníze tak můžete komukoliv poslat "přes telefon přímo na telefon". Jste doma a chcete, aby vám kamarád přinesl oběd? Počlete mu vedle SMSky s výběrem jídla také peníze, aby s nimi zaplatil. Že je to super? Ale poslyčte dál. banka nabízí také unikátní unkci vybrat z bankoamtu peníze bez karty (s použitím mobilu, jak jinak). Ty můžete vybrat fyzicky a použít je k platbě, nebo je jen virtuálně (s pomocí mobilu, jak jinak) přeposlat dál - někomu jinému do telefonu. Cesta k potlačení hotovostních peněz je zahájena...

OBRÁZKY:

undefined



Inovace v bankách: Jihoafrická First National Bank má skutečnou mobilní peněženku

Diskutovat (0)