Inovace v Raiffeisenbank:
Banka zajistí podnikatelům účetnictví


12. 06. 2014  17:38     TZ     komentáře (0)

Raiffeisenbank uvádí na trh unikátní službu s názvem Sečteno,-. Podnikatelům v ní kromě vedení podnikatelského účtu poskytne i vedení účetnictví a manažerské finanční zprávy. Služba je určena podnikatelům a menším firmám, cílem je šetřit nejen peníze, ale i čas podnikatelů.

Inovace v Raiffeisenbank: Banka zajistí podnikatelům účetnictví




Majitelé firemních účtů od Raiffeisenbank mohou nově využít unikátní službu Sečteno,-, v rámci které banka spolu s odborným partnerem podnikatelům kromě bankovních účtů povede i účetnictví a poskytne finanční analýzu firmy. „Chceme klientům dlouhodobě přinášet především kvalitu a nadstandardní poradenství. Proto vyvíjíme služby i nad rámec tradičního bankovnictví, které budou mít pro klienty dodatečnou přidanou hodnotu. V rámci inovačního procesu jsme již spustili například úspěšnou Rádcovu hypotéku a nyní přicházíme s unikátní inovací i pro podnikatele a malé firmy,” uvedl ředitel inovací Raiffeisenbank Jan Kubín.

Propojili jsme banku a vybrané účetní firmy, přidali pozici finančního analytika, postavili online aplikaci pro manažerský reporting, a to celé provázali do jedné ucelené nabídky. Podnikatelé tak v jednom balíčku získají služby profesionálního bankéře, účetního a finančního analytika. Budeme tak šetřit čas i peníze podnikatelů, a poskytneme jim informace nutné pro řízení firmy. Účetní výkazy a manažerské reporty budou snadno a kdykoliv přistupné přes speciální internetovou aplikaci,” vysvětlil Jan Kubín princip nové služby Sečteno,-.

Raiffeisenbank nabízí Sečteno,- několik týdnů v prvních dvou regionech – Praha a severní Čechy. „Nová služba se od počátku setkala s mimořádným zájmem, čtyři z pěti oslovených klientů si nechávají vypracovat detailní nabídku. Prvním klientům jsme již převedli účetnictví do naší správy,” komentoval Jan Kubín první výsledky nové služby.

Podnikatelé musí v účetní oblasti řešit řadu služeb, které jsou přímo nebo nepřímo propojeny s bankovnictvím, např. platby mezd, daně, odvody, finanční výkazy. Na druhé straně banky finanční výkazy potřebují pro poskytování úvěrů a musí tak už nyní spolupracovat s účetními firmami. „Proto je pro podnikatele jednodušší a levnější mít vše pod jednou střechou. Tento druh spolupráce nám zároveň umožní nabídnout zajímavé podmínky zejména při úvěrování,” vysvětlil důvody zavedení služby Jan Kubín.

„V online aplikaci, dostupné kdykoliv prostřednictvím počítače i mobilního telefonu, budou kromě standardních účetních výkazů také manažerské reporty a rady finančního analytika, který upozorní na slabé i silné stránky ve vývoji firmy,” uzavřel Jan Kubín. V balíčku tak podnikatelé získají vedení podnikatelského účtu včetně vedení osobního účtu zdarma (Podnikatelské eKonto ŽIVNOST nebo KOMPLET), kontokorent, neomezený počet transakcí, neomezený počet výběrů z bankomatů po celém světě a k tomu účetní a další služby: vedení účetnictví, zpracování mezd, manažerský reporting včetně predikce cash flow a daňové predikce. Součástí je například i zastupování klienta při jednání s úřady.

Cena služby se určuje podle zvoleného rozsahu služeb a odvíjí se mj. od počtu zpracovaných účetních případů měsíčně. Bližší informace o službě Sečteno,- včetně modelových cenových kalkulací mohou klienti získat na www.secteno.cz.

kubín RB



Inovace v Raiffeisenbank: Banka zajistí podnikatelům účetnictví

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12617277520

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více