Inovace ve světě – turecká DenizBank frčí na Facebooku


29. 10. 2012  14:33     BP.com     komentáře (0)

V rámci letošního ročníku soutěže "Ideální banka 21. století" psali studenti práce na téma "proklientská banka". A v řadě textů se to jako zaklínadlem hemžilo jedním slovem - INOVACE. My jsme se proto rozhodli, že vám, našim čtenářům a klientům tuzemských bank, budeme ukazovat zajímavé příklady a směry bankovních inovací ve světě. V minulém týdnu jste si mohli počíst o instituci USAA, dnes se podíváme tam, kam statisíce Čechů vyrážejí na dovolenou – do Turecka.





Tam totiž působí banka jménem DenizBank. Banka založená v roce 1928 a vlastněná státem se v průběhu desetiletí dostala do rukou soukromým majitelům a dnes je součástí jedné z největších finančních skupina DEXIA. V létě roku 2012 však banka znovu změnila majitele a dnes je – stejně jako česká Volksbank – součástí impéria ruských bohatýrů ze Sberbank.

.

MRKNĚTE SE NA OSTATNÍ INOVACE

.

V oblasti inovací se DenizBank opravdu činí. Proklientskou inovací bylo hlavně zapojení sociálních sítí. Ať již jde o vytvoření „pobočky“ na Facebooku, nebo využívání facebookového účtu k převodům peněz, platbám či sledování účtu. K žádostem o nové produkty mohou klienti či potenciální klienti využívat služby vymakaných kalkulaček a produktových srovnávačů. Komunikace s klienty přes Facebook či Twitter je jen třešničkou na dortu.

.



Inovace ve světě – turecká DenizBank frčí na Facebooku

Diskutovat (0)