Internet banku navštěvují lidé nejčastěji po výplatě


22. 09. 2009  13:01     Finanční management     komentáře (0)

Internet Banku od GE Money Bank aktivně využívá téměř čtvrt milionu klientů. Ve srovnání s loňským rokem je to téměř 30% nárůst počtu uživatelů. Internet Banka je součástí kanálů přímého bankovnictví GE Money Bank, které aktivně využívá téměř 315 tisíc klientů.





Na popularitě Internet Banky se také podílí její unikátní nadstavba, tedy GE Money Manager, kde meziroční nárůst počtu uživatelů dosahuje 310 %. Průměrný aktivní klient (za aktivního je považován ten, co využívá kanály přímého bankovnictví alespoň jednou měsíčně) se do Internet Banky přihlásí osm krát za měsíc, přičemž nejsilnějším dnem v týdnu je pondělí mezi 8 a 10 hodinou ranní. Standardně se lidé přihlašují nejčastěji v období kolem 12 dne v měsíci, tedy po výplatě. "Z interních dat GE Money Bank vyplývá, že se klienti do Internet Banky nejčastěji přihlašují na začátku pracovní doby v ranních hodinách a po výplatě. Kontrolují si zůstatky a zadávají platební příkazy a stále častěji pracují s aplikací GE Money Manager," říká Ladislav Seifrt, Senior manažer pro eBusiness GE Money Bank, a dodává: "Celkový počet přihlášení do Internet Banky měsíčně přesahuje 1,8 milionu. Z toho vyplývá, že klienti přímé bankovnictví považují za standardní transakční nástroj, který jim šetří čas i peníze." Přímé bankovnictví GE Money Bank využívá více než 70 % všech klientů, kteří si v bance založili běžný účet. Mezi kanály přímého bankovnictví, které GE Money Bank nabízí, patří Internet Banka, Mobil Banka a Telefon Banka. Nejoblíbenější z nich je Internet Banka, kterou aktivně využívá každý třetí majitel běžného účtu. Na úspěchu Internet Banky, která získala Cenu veřejnosti Zlatá koruna 2009, se podílí také aplikace správy osobních financí GE Money Manager. Jejím prostřednictvím mohou lidé jednoduše a efektivně řídit a plánovat své osobní finance. Klienti nejčastěji využívají možnosti přidávat nové kategorie, nastavovat pravidla jejich třídění a často také kontrolují historii zůstatků. Na základě údajů, které uživatelé zadají do aplikace GE Money Manager, se v grafech a tabulkách zobrazí výsledky hospodaření, ať již za uplynulé časové období nebo výhledově do budoucnosti. Všechny grafy a tabulky lze samozřejmě vytisknout nebo uložit přímo v Internet Bance. Klienti tak získávají dokonalý přehled o svých příjmech a výdajích. Ovládání usnadňuje přehledný design a příjemné uživatelské prostředí. Mezi základní funkcionality patří kategorizace transakcí, historie zůstatků a vizualizace či projekce osobního rozpočtu.


Internet banku navštěvují lidé nejčastěji po výplatě

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12469043216

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více