Internetové bankovnictví Air Bank – víme, jak bude vypadat


28. 08. 2011  13:06     bp.com     komentáře (0)

Druhý očekávaný nováček tuzemského bankovního trhu – Air Bank – se chystá na trh v září letošního roku. Pracovníci banky mezitím usilovně ladí poslední detaily složitého bankovního systému a s jeho jednotlivými částmi postupně seznamují veřejnost. Stejné to je i s internetovým bankovnictvím.





Jednoduchost, intuitivnost

Protože je Air Bank projektem cílícím spíše na klientelu, které nemá problém s moderními komunikačními prostředky, odpovídá tomu i design internetového bankovnictví. Jednoduchost, intuitivnost a žádné zbytečné „zdržovačky“. „Když jsme vytvářeli navigaci a domovskou stránku internetového bankovnictví, měli jsme stále na paměti, kvůli kterým transakcím většina lidí internetové bankovnictví používá,“ říká Martin Hošek, manažer oddělení Interaktivní média.  

.

EXKLUZIVNĚ – PRVNÍ POBOČKA AIR BANK V UNIKÁTNÍM DESIGNU!

.

Ovšem stejně tak dobře si uvědomuje, ne každému se musí defaultním rozvržením zákonitě trefit do noty. „Každý klient je úplně jiný. Proto si každý uživatel našeho internetového bankovnictví může pomocí ikonky šedého špendlíku v pravém horním rohu upravit podobu domovské stránky IB podle své chuti nebo potřeb. Totéž platí o nabídce pomocníků – praktických nástrojů, které vám pomohou při správě vašeho účtu a financí. Ta je neustále k dispozici v pravé části dolní černé lišty. I zde si mohou klienti vybrat, které pomocníky chtějí mít stále po ruce a které ne,“ vysvětluje Hošek.

Vše pro klienty

Internetové bankovnictví se banka snaží co nejvíce přizpůsobit běžné práci s internetovými prohlížeči. Hošek to dokladuje na příkladu: „Používáte ve svém internetovém prohlížeči tlačítko Zpět? Myslím tu šikovnou šipku v levém horním rohu. Já tedy ano, a vsadil bych se, že naprostá většina našich klientů je na tom stejně. Jenže když jste zrovna ve svém online bankovnictví, tak se používání téhle šipky musíte odnaučit. To je přece obtížné a nepraktické. A tak jsme šipku, která vás vrátí o jeden krok zpět, zakomponovali přímo do našeho IB. Najdete ji v pravém horním rohu, mezi ikonkami špendlíku a otazníku.“

.

ROSTISLAV KOCMAN U AIR BANK: STARÉ BANKY NEDOKÁŽÍ PRUŽNĚ REAGOVAT

.

Martin Hošek a celý jeho tým však počítá s tím, že se projekt bude nadále vyvíjet a reagovat na připomínky klientů. „I když jsme udělali maximum pro to, abychom vytvořili internetové bankovnictví příjemné pro klienty, neznamená to, že ho nebudeme dál rozvíjet a vylepšovat. Proto jsme do něj zabudovali kontextový feedback. Řečeno česky a srozumitelně – o každém prvku našeho internetového bankovnictví nám klient může poslat zprávu, co se vám na něm nelíbí nebo jak by šel vylepšit. Celé internetové bankovnictví jsme právě kvůli dalšímu vývoji navrhovali tak, aby bylo možné rozšiřovat ho prostřednictvím jednotlivých komponent, takže dokážeme zapracovat každý zlepšovák, aniž bychom museli celé překopat i s uživatelským rozhraním, na které jste si zvykli,“ uzavírá Hošek.

OBRAZOVÁ SEKCE:

Obrázek 1: Layout internetového bankovnictví pro běžné účty

 

Obrázek 2: Přehled plateb

 

Obrázek 3: Detail platby

 

Obrázek 4: Graf přehledu úročení

 

Obrázek 5: Nápověda



Internetové bankovnictví Air Bank – víme, jak bude vypadat

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16513764224

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více