Investice do světových firem si klienti oblíbili


08. 10. 2014  17:59     TZ     komentáře (0)

Hospodářské oživení pokračuje především v USA a také na rozvíjejících se trzích jihovýchodní Asie. Jednoznačnou volbu v investicích představují akcie především velkých globálních firem, které jsou stabilní a navíc se velmi rychle rozvíjí. Nový fond v nabídce banky Optimum Fund ČSOB Světových příležitostí 4 přináší to nejlepší ze světových investic.

Investice do světových firem si klienti oblíbili




Nové fondy přináší i možnost měnové diverzifikace investic. Říjnová nabídka vychází vstříc klientům, kteří se neomezují na jediný investiční produkt, ale preferují tematicky a měnově diverzifikované portfolio zajištěných a strukturovaných fondů.

Optimum Fund ČSOB Světových příležitostí 4 umožňuje investovat prostřednictvím koše 30 akcií velkých nadnárodních společností. Jedná se o globální firmy zvučných jmen jako je například pojišťovna Allianz, telekomunikační společnost Telefonica nebo farmaceutická společnost GlaxoSmithKline. „Velké nadnárodní společnosti umí dobře profitovat z hospodářského růstu. Z vývoje v posledních čtvrtletích jsou zřejmé jasné známky oživení celosvětového hospodářství. Zejména v USA firmy bez obav nabírají zaměstnance a manažeři velkých firem vyjadřují svůj optimismus ohledně budoucí výroby a tržeb. Právě nyní je skvělá příležitost podílet se na rostoucích ziscích velkých nadnárodních společností. Dlouhodobě přinášejí i vyšší míru stability – jsou odolnější vůči cyklickým výkyvům,“ říká Jan Barta, předseda představenstva společnosti ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost.

Na světové akcie se zaměřil i Optimum Fund ČSOB Světový expres 1, který je od uvedení na trh v září velmi poptáván. Za pouhý měsíc bylo investováno již více než 200 milionů korun. To svědčí o tom, že možnost realizovat maximální výnos s možností 100% ochrany investory zaujala. Zájemci mohou do fondu investovat až do konce října.

S oživením světové ekonomiky je spojen růst globální poptávky, produkce a v konečném důsledku i nárůst spotřeby jednotlivých domácností. Na tento trend reaguje nový strukturovaný fond Horizon ČSOB Svět s bonusem rodina 1, který umožňuje investice do dvou košů akcií a jeho základní měnou je EURO. První koš obsahuje 30 akcií světových společností s pozitivním výhledem a ve druhém je 10 vybraných akcí společností, které vyrábí nebo obchodují s předními produkty pro domácnost, jako je například obchodní řetězec Carrefour, výrobce panenek Barbie Mattel nebo kosmetická společnost L’Oréal.

ČSOB dále v říjnu nabízí fondy Global Partners ČSOB Fixovaný click USD 4, jehož základní měnou jsou USD. V prvním období připíše fixní výnos 4 % a v dalších obdobích může připisovat až 9 %, a navíc nabízí 100% ochranu investice. Pro dynamické investory je připraven akciový fond KBC Multi Track Germany Classic Shares CZK, který ve své strategii využívá sílu, kvalitu a technologickou vyspělost německé ekonomiky. Životní pojištění Maximal Invest s podkladovým fondem Select Investors ČSOB Nová infrastruktura 1 je osvědčeným produktem s mnohostranným použitím pro rodiny a jednotlivce.

Hodnota investice a příjem z ní mohou v čase kolísat. Vyplacená částka muže být v případě výběru před koncem doby trvání fondu vyšší nebo nižší než původně investovaná. Zajištění ochrany hodnoty investice nebo její části se váže ke dni splatnosti fondu (den odkoupení podílů od investorů při zániku fondu) s tím, že pokud nedojde ke splnění závazků protistran a vydavatelů (emitentů) dluhopisů držených v portfoliu fondu, vyplacená částka může být nižší než chráněná hodnota části investice. Podrobné informace o fondech včetně podstaty jejich zajištění ochrany hodnoty investice naleznete na stránkách www.csob.cz, případně u bankéřů na pobočkách ČSOB.

Další zajímavé zprávy z bank naleznete ZDE!



Investice do světových firem si klienti oblíbili

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16501442128

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více