Investiční příležitost je v globálních gigantech


06. 08. 2014  10:25     TZ     komentáře (0)

Velké nadnárodní společnosti těží z hospodářských růstů ekonomik po celém světě. Jsou odolnější vůči negativním dopadům ekonomického cyklu a naopak umí velmi dobře profitovat z hospodářského růstu. 

Investiční příležitost je v globálních gigantech




Z vývoje v posledních čtvrtletích jsou zřejmé jasné známky oživení celosvětového hospodářství. Právě v této době, kdy roste celosvětová ekonomika, ČSOB přichází s příležitostí podílet se na rostoucích ziscích velkých nadnárodních společností v rámci nového investičního fondu Global Partners ČSOB Světových příležitostí 3.

Mezi hlavní výhody velkých společností patří stabilita, síla a nižší kolísavost hodnoty akcií. Opírají se o širší a diverzifikovanější portfolio výrobků a služeb. Nadnárodní společnosti se často pyšní dlouholetou historií a staly se součástí určitého životního stylu nebo kultury země. Jsou vnímány nenacionálně a nejsou ohroženy politickým neklidem na rozvíjejících se trzích. Ekonomická síla jim často přináší výhody ze strany vlád a regulátorů. Velké firmy navíc bývají i významnými zaměstnavateli, a proto mají silnou pozici při vyjednávání se státními autoritami. Jejich roční rozpočty jsou vyšší než státní rozpočty malých a středních států a z toho vyplývá jejich postavení. Celkově je však nutno říci, že tito giganti jsou velmi společensky odpovědní.

Velké společnosti jsou vhodným základem každého portfolia, a proto se na ně zaměřuje také koš akcií fondu ČSOB Světových příležitostí 3. „Odlišností tohoto koše akcií od dosavadní nabídky je neobvyklý regionální mix, který je z 62 % složen ze společností se sídlem ve Velké Británii, Švýcarsku a Kanadě. Jde o nejkonkurenceschopnější ekonomiky světa se stabilním politickým a legislativním prostředím, s orientací na kvalitu, prosperitu, tradici a s pozitivním výhledem ohledně budoucího ekonomického vývoje,“ říká Jan Barta, předseda představenstva společnosti ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost.

Všechny tři zmíněné země mají velmi dobré podmínky pro podnikání, firmy těží z dobře nastaveného systému, tj. z fungující veřejné správy a justice, nízké korupce a vysoké osobní a ekonomické svobody. Tyto ekonomiky se rovněž orientují na inovace, které investují značné finanční prostředky na širokou podporu vývoje nových technologií. To vše ze zmíněných ekonomik dělá lídry ekonomiky globální, centra technologických inovací a rozhodujícího know how. A to i přesto, že mezi přední světové značky stále víc pronikají gigantické společnosti z Asie a Latinské Ameriky. Jsou to právě tyto ekonomiky, které se jsou akcelerovány probíhajícím oživením.

Koš akcií se zaměřuje především na společnosti z oblasti telekomunikace, jako jsou Telefónica SA nebo Orange, pojišťovnictví – Allianz Group nebo Swiss Re, a bankovnictví. Farmaceutický průmysl zastupuje například britský globální producent léků GlaxoSmithKline, který je čtvrtou největší farmaceutickou společností na světě. Každou vteřinu je společností GSK distribuováno na světě více než 30 dávek očkovacích látek. Každou minutu lékaři předepíšou více než 1 100 receptů na léky společnosti GSK a každou hodinu společnost utratí více než 700 000 amerických dolarů na vývoj nového léku. Právě společnosti tohoto typu jsou vhodné pro investory, kteří věří v jejich budoucí prosperitu.

ČSOB dále v srpnu nabízí Optimum Fund ČSOB Exclusive Airbag Jumper +4, Optimum Fund ČSOB Airbag Jumper EUR 3 a Maximal Invest ČSOB Life Světových firem +3.

Hodnota investice a příjem z ní mohou v čase kolísat. Vyplacená částka muže být v případě výběru před koncem doby trvání fondu vyšší nebo nižší než původně investovaná. Zajištění ochrany hodnoty investice nebo její části se váže ke dni splatnosti fondu (den odkoupení podílů od investorů při zániku fondu) s tím, že pokud nedojde ke splnění závazků protistran a vydavatelů (emitentů) dluhopisů držených v portfoliu fondu, vyplacená částka může být nižší než chráněná hodnota části investice. Podrobné informace o fondech včetně podstaty jejich zajištění ochrany hodnoty investice naleznete na stránkách www.csob.cz, případně u bankéřů na pobočkách ČSOB.

Jan Barta ČSOB

Další zajímavé zprávy z bank naleznete ZDE!



Investiční příležitost je v globálních gigantech

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15190054368

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2110
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7010
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8040
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5065
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9570
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0661
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více