Investiční zlato v J&T Bance


09. 08. 2011  20:58     Patrik Nacher     komentáře (0)

J&T BANKA, a.s. přináší svým klientům možnost investování do aktiva prověřeného tisíciletími lidské historie - fyzického zlata. Standardizované, číslované zlaté slitky o hmotnostech 100g a 1000g v nabídce J&T Banky pocházejí z přední světové afinerie Argor-Heraeus.





„Fyzické zlato by nemělo chybět v portfoliu každého našeho klienta, který nejen považuje za povinnost uchovat hodnotu vydělaných peněz pro další generace, ale zároveň i vnímá rizika dnešní doby,“ říká Andrej Zaťko, člen představenstva a ředitel úseku obchodu J&T Banky. „Zlato slouží k diversifikaci majetku našich klientů stejně jako nemovitosti či jiná nefinanční aktiva,“ dodává Zaťko.   „Našim klientům již několik měsíců doporučujeme nákupy drahých kovů ve formě investičních fondů,“ připomíná Daniel Drahotský, ředitel úseku finančních trhů J&T BANKY. Investiční slitky vysoké ryzosti vykazují ještě vyšší míru bezpečnosti uložení finančních prostředků, a to zvlášť v průběhu krizí či jiných neočekávaných událostí.   „Klient by neměl mít pocit, že zlato je na současných cenových úrovních investiční trhák, na kterém pohádkově zbohatne. Zlato je investice, o které se má uvažovat v řádech desítek let. Přesto však dokáže většinou plnit svou roli i krátkodobě. Vzhledem k pokračujícímu zadlužování takzvaně rozvinutých zemí a poklesu důvěry v jimi vydávané papírové peníze, zlato v dnešních dnech jen znovu potvrzuje svoji schopnost posloužit jako bezpečný přístav v časech nejistoty,“říká Drahotský.  

Zlato - jistota

Zlato je unikátním aktivem na rozhraní komodit a peněz. Díky své vysoké hustotě dokáže v malém objemu koncentrovat velký majetek. Neopotřebovává se ani nekoroduje. Přestože nemá svoji centrální banku, jedná se historicky o jedno z mála neoficiálních platidel, téměř kdekoli směnitelné zpět za peníze. Na rozdíl od peněz jej však nelze natisknout. Objem zásoby vytěženého zlata se každoročně zvyšuje jen minimálně.   Investice do zlatých slitků J&T Banka nabízí pouze pro klienty osobního a privátního bankovnictví. Cena stogramového slitku podle aktuálního fixingu na londýnském trhu a kurzu dolaru činí přibližně 100 tisíc korun, cena kilogramového je 987 tisíc korun. Klienti si mohou zakoupené zlato uschovat v trezorech J&T Banky a využít také možnosti zpětného odkupu u banky. Investiční zlato je osvobozené od DPH.


Investiční zlato v J&T Bance

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16152979120

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2830
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7420
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8565
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3150
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0420
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0812
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více